Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Transportat fără a îndeplini condiţiile legale Poliţiştii de frontieră au descoperit o tonă de peşte (video)

ro

17 Mar, 2015 00:00 1388 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând patru cetăţeni care transportau, cu două autoturisme, respectiv cu o ambarcaţiune cu motor, aproximativ o tona de peşte, fără a îndeplini condiţiile legale.
 
Astfel, pe 13 martie, în jurul orei 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul PPF Midia au oprit pentru control, pe DJ 226, între localităţile Corbu şi Năvodari, o autoutilitară marca Volkswagen Caddy, condusă de cetăţeanul român B.R., de 41 de ani, cu domiciliul în Constanţa.
 
În urma controlului, a fost descoperită cantitatea de 398 kg de peşte din diferite specii, astfel: 201 kg caras, 132 kg crap, 45 kg şalău şi 20 kg ştiucă, în valoare totală de 2.038,5 lei, pentru care bărbatul nu poseda documente de provenienţă.
 
Tot pe 13 martie, în jurul orei 13.00, poliţiştii de frontieră din cadrul PPF Midia au oprit pentru control, pe DN 22, între localităţile Lumina şi Tariverde, un autoturism marca Opel Astra, condus de cetăţeanul român D.A., de 44 de ani, cu domiciliul în Slobozia.
 
În urma controlului, a fost descoperită cantitatea de 584 kg de peşte din diferite specii, astfel: 487 kg de caras, 6 kg de şalău, 4 kg de somn, 75 kg de crap şi 12 kg de ştiucă, în valoare totală de 1.969,5 lei, pentru care bărbatul nu deţinea documente de provenienţă.
 
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de peşte, care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.
 
Celor doi bărbaţi le-au fost întocmite lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinere şi transport al peştelui fără documente legale“, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 lit. j din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009, precum şi a infracţiunii de „omisiune în tot sau în parte a evidenţierii în acte contabile ori în alte documente legale a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate“, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 9 lit. b din Legea 241 / 2005.
 
În aceeaşi zi, în jurul orei 10.30, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Pardina au oprit pentru control o ambarcaţiune cu motor în care se aflau cetăţenii români H.O.F., în vârstă de 35 de ani, şi P.A., de 47 de ani, ambii cu domiciliul în Tulcea.
 
În urma controlului, a fost descoperită cantitatea de 13 kilograme de peşte proaspăt din specii diferite pentru care cei în cauză nu au putut prezenta documente justificative.
 
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de peşte, care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.
 
Celor în cauză le-au fost întocmite lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „nedeţinerea licenţei / autorizaţiei de pescuit pentru neve şi ambarcaţiuni“, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 lit. a, din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii