Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:07 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Transfugi albanezi, depistaţi la frontiera cu Bulgaria

ro

04 Mar, 2015 00:00 1443 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au interceptat în apropierea frontierei de stat doi bărbaţi, cetăţeni albanezi, care intenţionau să ajungă ilegal într-o ţară din spaţiul Schengen.
 
Conform purtătorului de cuvânt din cadrul Gărzii de Coastă, adjunct-şef de poliţie Marius Ovidiu Niculescu, cei doi bărbaţi au fost depistaţi luni, în jurul orei 10.25, de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră (SPF) Ostrov. Acţiunea a fost desfăşurată în baza unei informaţii.
 
Astfel, în apropierea localităţii de frontieră Lipniţa din judeţul Constanţa, oamenii legii au depistat două persoane de sex masculin, care nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa în zonă.
 
Bărbaţii au fost conduşi la sediul SPF Ostrov pentru cercetări, iar în urma verificărilor s-a stabilit că aceştia sunt cetăţeni albanezi în vârstă de 35, respectiv 25 de ani, care au ales să treacă ilegal frontiera de stat, pe jos, venind dinspre Republica Bulgaria, cu scopul de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.
 
Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat“.
 
La finalizarea cercetărilor, migranţii au fost predaţi autorităţilor de frontieră din Republica Bulgaria, conform protocolului existent între cele două state.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii