Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedie rutieră, trei inculpaţi, un singur şofer Administratorul de firmă judecat pentru ucidere are acces la „roata morţii"

ro

14 May, 2012 01:52 3154 Marime text

accident_-_Judecatoria_Medgidia4.jpgMagistraţii Judecătoriei Medgidia au redeschis dosarul tragediei rutiere înregistrate în luna aprilie a anului 2009, la Saligny, când patru persoane au murit pe loc după ce au fost strivite sub greutatea unui autotren.

După patru amânări consecutive pentru angajare apărător şi administrare probe, instanţa de judecată a făcut primul pas important în dosar. Conform Portalului instanţelor de judecată, cauza penală a fost înregistrată la judecătorie pe data de 29 noiembrie 2011, iar lista inculpaţilor cuprinde trei nume, deşi autotrenul „morţii" a fost condus de o singură persoană.

După cum arătam şi mai sus, aproape de sfârşitul lunii noiembrie 2011, pe rolul Judecătoriei Medgidia a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 8241/256/2011, cu obiect „ucidere din culpă". Datele oficiale arată că lista inculpaţilor este formată din doi bărbaţi, respectiv Marian Crăciun şi Neluş Bucur, aceştia fiind precedaţi de SC Adynelius SRL Medgidia, prin lichidator judiciar Cristina Tudoruş. Asta în timp ce, SC Pacific Trans Tours SRL, Alexandru Avram, Alexandra Avram, Ana Mincu, Florea Ionescu, Marian Ionescu, Baiasit Curtseit şi Gheorghiţa Bălan, Elis Arif, Adeluţa Ionescu, Nicoale Bălan, Ionela Bălan şi Elena Bălan sunt constituite părţi civile. De asemenea, Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii are calitatea procesuală de parte responsabilă civilmente. În cadrul ultimei şedinţe, după patru amânări consecutive, magistraţii Judecătoriei Medgidia i-au încuviinţat accesul inculpatului Neluş Bucur, personal sau prin reprezentant, la locul de păstrare a anvelopei cu care a fost echipată roata stânga faţă a autotractorului cu numărul de înmatriculare B 55 HUK. În această decizie, instanţa de judecată vorbeşte despre autotractorul care a generat tragedia rutieră. Potrivit lucrătorilor Serviciului Rutier Constanţa, Marian Crăciun a condus, în luna aprilie a anului 2009, un autocamion pe raza judeţului Constanţa. Ajuns aproape de localitatea Saligny, autotractorului i-a explodat anvelopa roţii din partea stângă, faţă, motiv pentru care a pătruns pe contrasens unde a lovit o Dacia Logan. Ulterior acestui impact, autocamionul s-a răsturnat peste un microbuz ce efectua transport în comun, auto în care se aflau patru persoane. În urma impactului deosebit de puternic, cei trei călători şi şoferul au pierit pe loc. Vrajitorul.eu informează că SC Adynelius SRL Medgidia este condusă de Neluş Bucur, care are funcţia de administrator, acest fiind asociat cu Mioara Bucur. Conform organelor de anchetă, Neluş Bucur ar fi avut obligaţia să verifice bunăstarea autotrenului „morţii".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii