Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:37 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedie rutieră lângă Cimitirul Palas Cuantumul daunelor morale a fost majorat

ro

15 Jun, 2016 00:00 2649 Marime text
 

Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au admis apelurile declarate de părţile civile Aurica Trandafir, Elisabeta Trandafir, Nicolae Trandafir, Ruxandra Andreea Colţoiu, Ionel Căruntu, Marius Marian Cârnaru, Valeri Chersan, Victor Iulian Măntălău şi partea responsabilă civilmente SC Euroins România Asigurare Reasigurare SA împotriva sentinţei penale pronunţate de Judecătoria Constanţa în dosarul în care Bogdan Savin a fost condamnat la şase ani şi patru luni de închisoare pentru ucidere din culpă.
 
Astfel, judecătorii constănţeni au desfiinţat în parte sentinţa penală apelată, şi, rejudecând, au majorat cuantumul daunelor morale la plata cărora a fost obligată partea responsabilă civilmente SC Euroins România Asigurare Reasigurare SA către partea civilă Aurica Trandafir, de la suma de 50.000 de lei, la suma de 130.000 de lei.
 
De asemenea, magistraţii au majorat cuantumul daunelor morale la plata cărora a fost obligată partea responsabilă civilmente SC Euroins România Asigurare Reasigurare SA către partea civilă Elisabeta Trandafir, de la suma de 80.000 de lei, la suma de 100.000 de lei, către partea civilă Nicolae Trandafir, de la suma de 80.000 de lei, la suma de 100.000 de lei.
 
Totodată, judecătorii au menţinut dispoziţia de obligare a părţii responsabile civilmente SC Euroins România Asigurare Reasigurare SA la plata sumei de 90.000 lei, cu titlu de daune morale, către partea civilă Ionel Căruntu, şi au înlăturat dispoziţia de obligare a părţii responsabile civilmente SC Euroins România Asigurare Reasigurare SA la plata sumei de 100.000 de lei, cu titlu de daune morale, către partea civilă Ionel Căruntu.
 
S-a majorat şi cuantumul daunelor morale la plata cărora a fost obligată partea responsabilă civilmente SC Euroins România Asigurare Reasigurare SA către partea civilă Marius Marian Cârnaru, de la suma de 120.000 de lei, la suma de 130.000 de euro, la echivalentul în lei la data plăţii, potrivit cursului oficial BNR. S-au înlăturat dispoziţia de obligare a părţii responsabile civilmente SC Euroins România Asigurare Reasigurare SA către partea civilă Valeri Chersan la plata sumelor de 110.000 de lei, cu titlu de daune morale, şi 44.818,34 de lei, cu titlu de daune materiale, şi dispoziţia de obligare a părţii responsabile civilmente SC Euroins România Asigurare Reasigurare SA către partea civilă Victor Iulian Măntălău la plata sumei de 9.000 de lei, cu titlu de daune morale.
 
Acţiunile civile formulate de părţile civile Valeri Chersan şi Victor Iulian Măntălău urmează să fie soluţionate în dosarul disjuns al Judecătoriei Constanţa. Magistraţii au dispus rejudecarea cauzei de prima instanţă - Judecătoria Constanţa, cu privire la acţiunea civilă formulată de partea civilă Ruxandra Andreea Colţoiu.
 
Decizia este definitivă.
 
Amintim că judecătorii au dispus condamnarea lui Savin, la începutul lunii aprilie, la şase ani şi patru luni de închisoare.
 
Potrivit magistraţilor, Bogdan Savin este suspectat că, „în dimineaţa zilei de 31.07.2015, în jurul orei 4.40, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice (1,60g/l alcool pur în sânge), a condus un autoturism marca Seat, pe bulevardul I.C. Brătianu, dinspre Valu lui Traian spre strada Cumpenei din municipiul Constanţa“.
 
Procurorii mai susţin că, ajuns în dreptul Cimitirului Palas, şoferul ar fi intrat în coliziune faţă-spate cu remorca Neptun ce era tractată de un microbuz oprit pe banda unu, în aceeaşi direcţie de mers. În urma impactului, au rezultat decesul unei persoane şi rănirea altor şapte - navigatori care sosiseră acasă după un voiaj în Alaska. Victimele îşi luau bagajele din remorcă, în timp ce şoferul a intrat în plin în aceştia. Oamenii legii susţin că şoferul ar fi părăsit locul accidentului fără a avea încuviinţarea organelor de poliţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii