Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedie rutieră în Constanţa Cine se va face vinovat de moartea motociclistului „Tzacla" (galerie foto)

ro

20 Sep, 2011 22:13 4606 Marime text
motociclist_tzacala.jpg„Orice ai fi făcut, nu meritai asta. E un şoc pentru toată lumea. Ai grijă de tine acolo sus. Dumnezeu să te ierte şi îmi pare foarte, foarte rău! Viaţa ... e atât de nedreaptă cu unii, cu tine a exagerat"

Neatenţia în conducere şi-a cerut din nou tributul la Constanţa, unde un tânăr de numai 16 ani a murit după ce motocicleta acestuia a lovit un autoturism al cărui şofer a vrut să întoarcă peste marcajul axial dublu continuu. Medicii Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Constanţa nu au mai putut face nimic pentru a-l scoate din ghearele morţii pe Claudiu Marin Alexandru, de 16 ani, fotbalist, cunoscut şi sub porecla de „Tzacla". În acelaşi accident, fiul celui care a condus Dacia Logan a fost grav rănit, în prezent fiind internat în Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Potrivit reprezentanţilor Serviciului Rutier Constanţa, Claudiu Marin Alexandru nu ar fi avut voie să circule cu respectivul motor, dat fiind că atinge viteza de 240 kilometri/oră.

motociclist_2.jpgCercetările efectuate de lucrătorii Serviciului Rutier Constanţa au dus la concluzia că, în urmă cu două seri, Gigel Trifu, de 45 de ani, din Constanţa, a condus un automobil marca Dacia, model Logan, pe bulevardul Aurel Vlaicu către strada Cumpenei. Ajuns la intersecţia cu strada Cumpenei, potrivit oamenilor legii, Gigel Trifu s-a angajat în efectuarea unei manevre neregulamentare de întors peste marcajul axial dublu continuu. Din cauza faptului că nu a acordat prioritate de trecere, şoferul Loganului a fost lovit de motocicleta Yamaha condusă de Claudiu Marin Alexandru, de 16 ani, din Constanţa. Acesta circula pe bulevardul Aurel Vlaicu către Şoseaua Mangaliei. Prezente la faţa locului, echipele Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare Constanţa nu au mai putut face nimic pentru a-l salva pe tânărul motociclist. Acesta a decedat la scurt timp după producerea accidentului, în ciuda eforturilor depuse de medici. De asemenea, în urma impactului deosebit de puternic, Dacia Logan aproape că s-a răsturnat, iar fiul de nouă ani al lui Gigel Trifu a fost grav rănit. Copilul se află în grija celor din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. La faţa locului şi-au făcut apariţia şi rudele motociclistului, care au încercat să-l ducă acasă pe tânăr, fără acordul oamenilor legii, însă aceştia au fost nevoiţi să intervină în forţă pentru ca trupul tânărului să fie dus la morgă. Lucrătorii Serviciului Rutier Constanţa au deschis un dosar de cercetare penală pe numele şoferului Daciei Logan, însă expertiza va stabili gardul de vinovăţie al fiecărui participant la trafic. Poliţiştii mai spun că tânărul Claudiu Marin Alexandru nu ar fi avut voie să circule cu respectivul motor dat fiind că acesta are o capacitate de 600 de centimetri cubi, 88 de cai şi poate atinge viteza de 240 de kilometri/oră. Motocicleta în cauză ar fi putut fi condusă, continuă rutieriştii, numai de persoane majore, care deţin categoria de permis A.

Mesaje de la prieteni

La câteva ore după accident, prietenii lui Claudiu Marin Alexandru au postat pe Internet diverse comentarii în amintirea celui care a fost „Tzacla": „Orice ai fi făcut, nu meritai asta. E un şoc pentru toată lumea. Ai grijă de tine acolo sus. Dumnezeu să te ierte şi îmi pare foarte, foarte rău! Viaţa ... e atât de nedreapta cu unii, cu tine a exagerat". „Om ca tine nu am mai întâlnit! Unu' la o mie mai sunt ca tine, te-am respectat mereu şi încă nu pot să cred că nu mai eşti. Te iubesc şi te voi avea mereu în minte şi în suflet... cel mai şmecher băiat. Meritai mult mai mult cu toate că aveai ce voiai şi întotdeauna ai obţinut ce-ai vrut! Dumnezeu să te aibă în grijă fratele meu, Tzacla", se mai arată în comentariile postate pe Youtube.com

Ce va decide instanţa ?

Rămâne de văzut cum şi în ce măsură va fi pedepsit de instanţa de judecată şoferului Daciei Logan, care a vrut întoarcă neregulamentar, dat fiind că a provocat un accident rutier în urma căruia un tânăr ce nu avea ce căuta pe motocicletă, după cum arată poliţiştii, şi-a pierdut viaţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ozon 21 Sep, 2011 20:34 DUMNEZEU SA TE IERTE :AI FOST SI VEI RAMANE CEL MAI BUN PRIETEN AL MEU :DUMNEZEU SA TE ODIHNEASCA; DE LA OZON DIN GERMANIA
  • ozon 21 Sep, 2011 20:30 OFOFOFOFOF