Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:11 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedie rutieră în Arad Iată daunele morale şi materiale din dosarul pedeliştilor morţi

ro

20 Jan, 2012 00:00 1874 Marime text
boldas-accident_doliu_pdl.jpgPotrivit lucrătorilor Serviciului Rutier Arad, Gheorghiţă Boldaş a condus un automobil marca Volkswagen, model Jetta, şi circula dinspre Deva spre Arad

Gheorghiţă Boldaş, de 51 de ani, care a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul celor doi foşti pedelişti constănţeni, va trebui să scoată din buzunar câteva zeci de mii de euro, ca urmare a deciziei Judecătoriei din Arad. Hotărârea instanţei de judecată nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs, la Tribunalul Arad.

boldas_accident_PDL.jpgÎn urmă cu puţin timp, magistraţii Judecătoriei Arad l-au obligat pe Gheorghiţă Boldaş la plata sumei de 50.000 de euro cu titlu de daune morale, către partea civilă Tiberiu Boldaş. Mai mult decât atât, instanţa a admis în parte acţiunea civilă exercitată de Victoria Mirea, obligându-l pe inculpat la plata sumei de 30.000 de euro, daune morale şi la plata sumei de 30,515 lei daune materiale. Nu este de trecut cu vederea faptul că asigurătorul a fost obligat la plata sumelor mai sus precizate, cu titlul de despăgubiri civile, în măsura în care acestea nu sunt achitate de inculpat. Gheorghiţă Boldaş va trebui să achite suma de câte 2.462 de lei către Tiberiu Boldaş şi către Victoria Mirea, cu titlul de cheltuieli de judecată. De asemenea, dacă sumele nu vor fi achitate de Gheorghiţă Boldaş, sarcina de a achita cheltuielile de judecată îi va reveni tot asigurătorului. Hotărârea Judecătoriei Arad nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs, la Tribunalul Arad. Amintim că în şedinţa din data de 16 noiembrie 2011, Gheorghiţă Boldaş a fost condamnat la trei ani de închisoare, cu suspendare, după ce ar fi acceptat să fie judecat exclusiv în baza probelor administrate de procurori, în faza de urmărire penală, nesolicitând expertize sau alte probe suplimentare. Accidentul a avut loc la jumătatea lunii decembrie 2010. Potrivit lucrătorilor Serviciului Rutier Arad, Gheorghiţă Boldaş a condus un automobil marca Volkswagen, model Jetta, şi circula dinspre Deva spre Arad. Într-o curbă periculoasă, Gheorghiţă Boldaş ar fi adormit la volan, a intrat pe contrasens şi a lovit un autoturism marca Audi, model A3, care venea din sens opus, şi era condus de Nicolae Simion Ardelean, de 21 de ani, cetăţean austriac. În urma impactului, soţii Viorel şi Mioara Trifu, de 56 şi respectiv 48 de ani, din Constanţa, dar şi Virginia Boldaş, de 53 de ani, soţia conducătorului auto, şi-au pierdut viaţa. Soţii Trifu au făcut parte din PDL Constanţa, Colegiul 7, coordonat de Florian Constantin.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii