Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trafic de minori! Un bărbat a fost arestat preventiv. Cum a fost păcălită o fată de 15 ani să se prostitueze

ro

08 Jun, 2020 12:42 1698 Marime text
  • Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
  • Inculpatul a fost prins în flagrant. 
Ieri, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Dâmbovița au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpatului H.I.V., pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori.

În cauză s-a reținut faptul că, la sfârșitul lunii mai – începutul lunii iunie 2020, inculpatul H.I.V. a recrutat, prin inducere în eroare o persoană vătămată minoră despre care cunoștea că are vârsta de 15 ani la acel moment, profitând de faptul că aceasta amanetase șapte inele și două brățări din aur în schimbul sumei de 5.000 lei, operațiune despre care mama sa nu avea cunoștință.

Suspectul știa faptul că minorei îi era foarte teamă că mama acesteia va afla de lipsa bijuteriilor și o va pedepsi și în consecință, profitând de starea de temere a acesteia, i-a promis în mod mincinos că o va ajuta să facă rost de bani pentru a scoate bijuteriile de la amanet și a determinat-o să practice prostituția pentru a face rost de suma respectivă. Inculpatul nu a avut nici un moment intenția reală de a folosi banii câștigați de minoră din prostituție pentru a scoate bijuteriile de la amanet, scopul său real fiind de a-și însuși în totalitate acești bani.
Astfel, în perioada 02 iunie – 06 iunie 2020, inculpatul a transportat persoana vătămată minoră în diferite locații de pe raza județului Dâmbovița, în vederea exploatării acesteia prin practicarea prostituției, obținând astfel suma de 920 de lei.

La data de 06.06.2020, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Dâmbovița împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Dâmbovița au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a inculpatului H.I.V. . La data de 07.06.2020, Tribunalul Dâmbovița a dispus arestarea preventivă a inculpatului H.I.V. pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Dâmbovița. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii