Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:40 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trafic de influenţă Denunţătorul din dosarul angajatului de la SPITVBL, prins la furat de fructe?

ro

09 Sep, 2013 00:00 2133 Marime text
„La data de 2 septembrie, inculpatul a fost prins în flagrant în timp ce restituia suma de 700 de euro, din totalul de 1.600 de euro primiţi în mai multe tranşe de la denunţător”

Bărbatul de la care au pornit cercetările în dosarul funcţionarului public Cătălin Lupu, salariat al Serviciului de Impozite şi Taxe - Primăria Constanţa, a fost prins cu fructe furate? Coincidenţă sau nu, numele denunţătorului apare într-un dosar de furt calificat, cauză instrumentată, anul trecut, de lucrătorii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa

Oficial! La data de 5 septembrie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Cătălin Lupu, funcţionar public în cadrul Serviciului de Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei Constanta, acesta fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
Din probatoriul administrat a rezultat că, la sfârşitul lunii iulie, „acesta a pretins în trei rânduri suma de 5.600 de euro pentru a-şi trafica influenţa pe lângă şeful unui serviciu din cadrul Primăriei Municipiului Constanţa, în vederea eliberării unui număr de 3 autorizaţii pentru funcţionarea unor tarabe de legume-fructe.

La data de 2 septembrie, inculpatul a fost prins în flagrant în timp ce restituia suma de 700 de euro, din totalul de 1.600 de euro primiţi în mai multe tranşe de la denunţător.
Totodată, ţinând seama de calitatea unor alte persoane posibil implicate în activitatea ilicită, a fost sesizat pe cale separată, prin disjungere, DNA Serviciul Teritorial Constanţa, pentru cercetarea activităţii unui funcţionar public cu atribuţiuni de conducere, care a fost implicat în eliberarea autorizaţiilor în cauză şi a unui posibil favorizator al acestuia”, au mai informat organele de anchetă. Potrivit unor surse bine informate, anul trecut, denunţătorul în acest dosar ar fi fost cercetat penal de lucrătorii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. Mai exact, cetăţeanul ar fi fost prins, la ieşirea dintr-un magazin, având asupra lui mai multe kilograme de fructe nedeclarate la casa de marcat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii