Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trafic de droguri, pe litoral, în minivacanţa de 1 mai. Ce au constatat polițiștii antidrog din Constanța

ro

02 May, 2017 16:43 4747 Marime text
În minivacanţa de 1 mai, pe litoral, polițiștii antidrog din Constanța, sub coordonarea procurorilor din cadrul cadrul DIICOT – ST Constanța, au constatat, 21 de infracțiuni de trafic de droguri și deținere de droguri pentru consum propriu.
 
S-au organizat și executat acțiuni pe linia combaterii traficului ilicit de droguri în municipiul Constanța și în stațiunile de pe litoral. În urma activităților desfășurate, au fost depistate 20 de persoane cărora le-au fost întocmite dosare penale.
 
Astfel, au fost constatate 21 infracțiuni de trafic de droguri de risc și de mare risc, precum și deținere ilicită de droguri de risc și de mare risc pentru consum propriu. Şase persoane au fost reținute pentru 24 de ore, fiind ulterior arestate preventiv pentru 30 de zile. De la persoanele cercetate, în această perioadă au fost confiscate 708 comprimate de ecstasy, 18 grame de substanță pulverulentă conținând droguri de mare risc, 38 de timbre impregnate cu droguri de mare risc, 10 grame de ciuperci halucinogene, 45 de grame de cannabis, 14 țigarete artizanale cu hașiș și cannabis, precum și materiale și dispozitive de porționat, cântărit și consum droguri.
 
În zilele de 27 și 28 aprilie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa și cei de la Direcția Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor din cadrul cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța, au destructurat o grupare infracțională specializată în trafic de droguri. Astfel, polițiștii și procurorii au surprins în flagrant delict doi dintre membrii grupării, în timp ce încercau să pună în vânzare droguri de mare risc. Ulterior, trei dintre membrii grupului infracțional au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, iar pentru un alt membru a fost dispusă măsura arestului la domiciliu.
 
De asemenea, polițiștii au desfășurat și finalizat activitățile de investigare și cercetare față de trei persoane, domiciliate în județele Ilfov, Mehedinți, respectiv Vâlcea, depistate în stațiunea Mamaia, de către patrulele formate din polițiști și jandarmi.
 
Persoanele în cauză dețineau în mod ilicit droguri de mare risc (619 comprimate de ecstasy), 20 de grame de cannabis și alte droguri de risc și de mare risc, pe care intenționau să le pună în vânzare.
 
Ulterior, față de cei doi inculpați a fost dispusă măsura arestării preventive pe durata a 30 de zile.
 
 
 
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii