Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:00 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trafic de droguri. Cetățean german, reținut în România

ro

10 Feb, 2018 11:21 1720 Marime text
Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, peste 700 de persoane, 91 autovehicule și 46 de documente, care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

În urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române, în perioada 2 - 9 februarie a.c., au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 408 persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen). 

Poliţiştii români au pus în aplicare 24 de mandate europene de arestare, au depistat 155 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 9 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 22 de documente, 3 certificate de înmatriculare și au fost găsite 71 de autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 295 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 24 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 22 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar alte 9 persoane erau semnalate dispărute de autorităţile române.
 
Partenerii din statele membre au identificat 20 de autovehicule, 20 de documente și un certificat de înmatriculare, bunuri căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Exemplu:

La data de  30 ianuarie a.c., Biroul Sirene Germania a introdus o semnalare pe numele unui bărbat, de 33 de ani, cetățean german, solicitându-se arestarea acestuia, în vederea predării către autoritățile judiciare ale statului semnalant, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri, fiind condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare.

La data de 8 februarie a.c.,  ca urmare a cooperării operative cu autoritățile competente din Germania, realizate prin intermediul canalelor ENFAST și SIRENE, persoana în cauză a fost localizată și reținută pe raza municipiului Moinești din județul Bacău.

Acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, solicitându-se arestarea în vederea predării către autoritățile judiciare din Germania.

În prezent procedura executării mandatului european de arestare este în desfășurare.
 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii