Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:51 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Topraisar, loc marcat de “Rechinii Albi” pe stâlpul de referință din Baza Militară Kandahar

ro

09 Nov, 2016 05:52 3826 Marime text
Militarii Batalionului 341 Infanterie Protecția Forței “Rechinii Albi”, ca și alți militari români care au participat de-a lungul timpului la misiuni în Teatrul de Operații Afganistan, au dezvelit o săgeată de lemn, cu însemnul și locația batalionului și distanța până acasă pentru infanteriștii dobrogeni, pentru a marca prezența lor în acest teatru de operații.
 
 
Reamintim că Batalionul 341 Topraisar se află la Baza de la Kandahar, din Afganistan, în urma transferului de autoritate realizat cu Batalionul 2 Infanterie Călugăreni pe 25 august anul acesta.

Evenimentul a marcat încheierea cu succes a misiunii militarilor din Batalionul  „Călugăreni” şi asumarea responsabilităţii de către „Rechinii Albi”.
 
Totodată precizăm că pe 25 iulie anul acesta, în Piaţa Ovidiu din Constanţa, a avut loc ceremonialul de trecere în revistă a unității înainte de plecarea în Afganistan, ocazie cu care 420 de militari constănţeni şi-au luat la revedere de la rude, familie şi prieteni.
 
Înainte de plecare în teatrul de operațiuni militarii de la batalionul 341 au au parcurs un program de patru luni de pregătire, pentru a fi gata să acţioneze în cadrul misiunii NATO „Resolute Support”, pentru asigurarea protecţiei bazei militare din Kandahar şi pentru consilierea forţelor de securitate afgane.

Sursa foto: Facebook.com/mapn.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii