Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:15 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Toleraţii“ lui Mazăre, spaima turiştilor Vânzători ambulanţi, prinşi la furat pe plajă, în Mamaia (video)

ro

03 Jul, 2014 00:00 2599 Marime text
Un jandarm care se afla în timpul liber pe plaja din spatele hotelului Parc a observat, ieri după-amiază, două persoane care ofereau spre vânzare porumb fiert. Prima persoană avea în mână o găleată, iar cea de-a doua, un minor cu o sacoşă voluminoasă într-o mână, privea cu mare atenţie la bunurile aflate pe cearşafurile turiştilor. Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei, subofiţerului i s-a părut suspect şi a observat cum adultul se întoarce uşor şi-i face un semn copilului. Cel din urmă a lăsat sacoşa din mână, pe nisip, chipurile pentru a se odihni, iar când s-a ridicat, a mai apucat o geantă aflată în imediata apropiere. Jandarmul l-a somat şi l-a reţinut pe minor, care a aruncat bagajele şi a încercat să fugă.

În acelaşi timp, o femeie aflată în apropiere a început să ţipe „prindeţi hoţii!“ şi l-a văzut pe adultul care o agasa cu câteva minute în urmă, pentru a cumpăra porumb fiert. Ea şi-a recunoscut bunurile din sacoşa aruncată pe plajă. Jandarmul şi-a declinat identitatea şi a chemat echipajul de ordine publică care se afla în zonă, deoarece, cu puţin timp în urmă, o altă persoană a sunat la 112 şi a reclamat că i-a dispărut geanta în care avea cheile de la maşină, telefonul mobil, o sumă de bani şi alte obiecte de îmbrăcăminte. Cei doi au fost luaţi la întrebări, iar adultul a spus că nu-l cunoaşte pe minor, că nu are nici o legătură cu acesta şi că el doar vindea porumb. A fost verificat şi a reieşit că tocmai ce şi-a ispăşit o pedeapsă privată de libertate pentru furt.

Copilul a recunoscut că el a luat cele două bagaje şi că înainte, cu unchiul său, mai „achiziţionase“ o geantă, pe care cei doi au ascuns-o. Acestora li s-a făcut controlul corporal sumar şi al bunurilor pe care le deţineau. Asupra bărbatului a fost găsită o sumă de bani şi mai multe bunuri pe care una dintre părţile păgubite le-a recunoscut. Cei doi au fost duşi la sediul Poliţiei Mamaia pentru continuarea cercetărilor şi le-au fost întocmite actele de constatare pentru fapta de furt.
Amintim că primarul Radu Mazăre a declarat, în urmă cu aproximativ două săptămâni, că le va da voie etnicilor romi să efectueze comerţ ambulant pe plajă. Afirmaţia a fost făcută în contextul în care Mircea Băsescu a fost arestat preventiv în urma plângerii familiei lui Bercea Mondial. Jubilând, edilul de Constanţa a spus că le „mulţumeşte ţiganilor că au salvat România“, prin darea în vileag a lui Mircea Băsescu, fratele preşedintelui României, Traian Băsescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii