Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:11 12 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tineri cu chef de distracţie, întrerupţi de jandarmii constănţeni

ro

25 Aug, 2015 00:00 684 Marime text
Un echipaj de jandarmi care se afla în misiune în staţiunea Neptun a fost sesizat, duminică dimineaţă, în jurul orei 7.00, cu privire la faptul că un grup de tineri ascultă muzică la volum ridicat lângă un autoturism staţionat în parcarea unui hotel, tulburând liniştea turiştilor.
 
Jandarmii s-au deplasat în zona respectivă, unde au constatat că patru tineri ascultau muzică la CD-player-ul unui autoturism ce aparţinea unuia dintre ei. Totodată, jandarmii au observat pe capota maşinii mai multe sticle ce conţineau băuturi alcoolice. Tinerii le-au declarat jandarmilor că au venit la mare să se distreze, nu să doarmă. Cei patru petrecăreţi, cu vârste cuprinse între 17 ani şi 28 de ani, au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în cuantum total de 1.400 de lei.
 
Jandarmii le amintesc cetăţenilor faptul că tulburarea fără drept a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 200 şi 1.000 de lei, conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii si liniştii publice.
 
Cetăţenii pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă - 112 sau pot sesiza cea mai apropiată patrulă atunci când sunt victimele unor fapte antisociale sau sunt martori la săvârşirea unor astfel de fapte.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii