Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:40 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ţigări de contrabandă de un milion de euro (galerie foto+video)

ro

29 Mar, 2012 01:19 1964 Marime text
tigari.jpg

10.940.000 ţigarete diferite mărci, ce prezentau suspiciuni de contrafacere, au fost descoperite de poliţişti şi inspectori vamali, într-un depozit din portul Constanţa Sud Agigea. La data de 28 martie, poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, în colaborare cu inspectori din cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, au efectuat o inventariere a bunurilor aflate sub supraveghere vamală într-un depozit, închiriat de o societate comercială, în incinta portului Constanţa Sud Agigea.

Cu ocazia controlului, s-a constatat că în interiorul depozitului se aflau 1094 baxuri cu ţigarete conţinând 10.940.000 ţigarete diferite mărci, ce prezentau suspiciuni a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală.

Bunurile în cauză, având o valoare estimată de piaţă de aproximativ 1.000.000 euro, au fost reţinute de către organele vamale în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, s-a întocmit dosar de cercetare penală, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90 alin. 1, lit b din Legea nr. 84/1998 republicată.

Cercetările continuă pentru stabilirea exactă a prejudiciului creat, a identificării şi tragerii la răspundere a tuturor persoanelor participante la săvârşirea faptei.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii