Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:11 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teşeleanu a pierdut Vama Agigea

ro

20 Mar, 2012 03:11 3620 Marime text
teseleanu_Iulian_Teseleanu_07.jpgCu o aură de mister şi de şef veşnic deasupra capului, până mai acum un an, controversatul vameş Iulian Teşeleanu şi-a luat adio de la Vama Agigea, cetatea sa de scaun. (Auto)suspendat de la conducerea Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, Teşeleanu s-a adresat încrezător Curţii de Apel Constanţa, cerându-şi postul înapoi.

Cu alte cuvinte, ordinul de îndepărtare din post să fie suspendat, anulat orice, dar Vama Agigea să revină sub conducerea lui. Insensibili la disperarea şefului detronat, la capătul unui proces care s-a întins pe parcursul mai multor luni, judecătorii constănţeni i-au respins ca nefondate cererile de reîntoarcere pe funcţie. În plus, la rândul său, Autoritatea Vamală şi-a anunţat intenţia de a găsi pe altcineva pentru postul de şef al Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, anunţând organizarea unui concurs pentru ocuparea funcţiei, în contextul în care Teşeleanu este suspendat din orice funcţie deţinută în cadrul ANV, potrivit reprezentanţilor instituţiei. Prin hotărârea nr. 137/CA/2012, Curtea de Apel Constanţa a decis să respingă ca nefondate excepţia lipsei calităţii procesuale pasive, pe care o invocase Autoritatea Naţională a Vămilor, dar şi pe cea a lipsei de interes în formularea acţiunii invocată de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. În schimb, aceeaşi instanţă a admis excepţia inadmisibilităţii acţiunii şi a respins capetele de cerere din solicitarea lui Teşeleanu privind anularea şi suspendarea preavizului nr. 51924/08.09.2011, ca inadmisibile. „Respinge ca nefondate capetele de cerere privind anularea Ordinului nr. 3273/10.10.2011 şi a deciziei 65319/05.12.2011 (adresa emisă de ANV), reintegrarea reclamantului pe funcţia deţinută de şef Birou Vamal Constanţa Sud Agigea ca nefondate", se arată în minuta instanţei de judecată. În acelaşi document, se arată că instanţa „respinge ca rămasă fără obiect cererea de suspendare a efectelor Ordinului nr. 3273/10.10.2011 a ANAF". Hotărârea Curţii de Apel este definitivă, dar Teşeleanu poate declara recurs împotriva acesteia, urmând ca procesul său cu Autoritatea Vamală să se reia la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vamesul 20 Mar, 2012 12:02 Ciudat ca el nu a patit nimic, pe cand altii au suferit pentru matrapazlucurile lui. Nu vedeti ca s-a folosit de toti, mai are tupeul sa vina inapoi!
  • tomass 20 Mar, 2012 08:05 Uitati-va la miinile lui are unghiile (ghiarele) infipte in birou.E greu sa lasi asa ciolan din ghiare.Tese lupii tineri te fac asa cum i-ai facut tu cu gascata ta de lupii (hoti) pe cei ce conduceau vama inainte de anul 2000.
  • BELCIN I 20 Mar, 2012 07:58 DACA NU AR FOST "ACOPERIT",DE MAI MARII VREMII,AR FII ZACUT,MAI MULT,DACAT MONTE CRISTO,IN CARCERA.DE CE NU-I CONTROLEAZA AFACERILE LUI TAICA-SU,UN OM IN VARSTA,CARE,NUMAI DE AFACERII NU-I ARDE,LA VARSTA LUI.DE CE,TOTI BATRANII DIN ROMANIA,NU SUNT ASA DE INTREPRINZATORI ?????????!!!!!!!!.SI-A BATUT JOC,DE TOT SISTEMUL IN CARE A LUCRAT.O MANA DE OAMENI,O "CASTA",A CONTROLAT VAMA SI S-AU IMBOGATIT,PANA PESTE CAP,NISTE "HRAPARETI",PESTE POATE,CU AVERI INCOMENSURABILE.LACOMI DE TOT.PE CAND JUSTITIA VA INTERVENII IN ACEST CAZ "IULICA TESELEANU" ,CARE,ARE NEOBRAZAREA,SA SE INTOARCA IN SISTEM,CA SA ARATE CE,CA EL ESTE "SMECHER"SI SE INTOARCE PE "CAI ALBI" IMPREUNA CU VIRGINIA M.UN SFAT: STAI LACOMULE ,IN BANCA TA. NU ITI AJUNGE CAT AI FURAT??????????