Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Termen-record" pentru fiul primarului Cum se face Răducu Mazăre la loc şofer

ro

26 May, 2012 01:46 4026 Marime text

02_permis_-_Raducu_Mazare.jpgLa două zile lucrătoare după ce a fost lăsat fără carnet de poliţiştii de pe Autostradă, Radu Ştefan Mazăre Petcu, fiul primarului Radu Mazăre, a dat în judecată Poliţia.

Cazul a fost înregistrat pe data de 22 mai pe rolul Secţiei civile a Judecătoriei Cornetu, cu numărul 7495/1748/2012 şi obiect „plângere contravenţională", prima înfăţişare în proces fiind însă programată să se desfăşoare abia anul viitor, în septembrie. Conform legislaţiei în vigoare, dată fiind existenţa litigiului în instanţă cu Poliţia Rutieră, Radu Mazăre jr. îşi poate recupera carnetul de conducere până la sfârşitul procesului.

„Dosarul cu numărul 7495/1748/2012 a fost înregistrat pe rolul Secţiei civile a instanţei şi are prim termen de judecată pe data de 27 septembrie 2013. Termenul a fost acordat în urma repartizării aleatorii a cauzei şi din cauza volumului mare de muncă al instanţei", ne-a declarat judecătorul Cătălin Magdalena, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Cornetu. De asemenea, magistratul ne-a precizat că nu este un termen neobişnuit pentru instanţa din Cornetu, ţinând cont de faptul că pe rolul judecătoriei, din cele circa 150 de dosare înregistrate zilnic, 120 au ca obiect plângere contravenţională, din moment ce autostrada intră în raza de competenţă a judecătoriei. De asemenea, magistratul a subliniat faptul că efectul instanţei este la jumătate, în plus Judecătoria Cornetu având arondate 18 localităţi, situate în zona de Est, Sud şi Vest a judeţului Ilfov. Prin comparaţie, este de subliniat faptul că, la Judecătoria Constanţa - instanţă de asemenea renumită pentru volumul mare de activitate - cel mai lung prim termen în procesele privind plângerile contravenţionale a fost acordat în luna septembrie 2012. Revenind la dosarul fiului primarului Mazăre, acesta a fost înregistrat sub numărul 7495/1748/2012, pe rolul Secţiei civile a judecătoriei din Cornetu. Părţi în proces sunt Radu Ştefan Mazăre Petcu, în calitate de petent, de cealaltă parte situându-se Inspectoratul General al Poliţiei Române - Serviciul Poliţia Autostrăzi, în calitate de intimat.

Ce zice legea

Aşa cum am precizat, cazul va fi analizat pe data de 27 septembrie 2013, la momentul respectiv urmând să se afle în atenţia completului C9 Contravenţional al instanţei Judecătoriei Cornetu. Potrivit legislaţiei în vigoare, în momentul în care un şofer contestă procesul verbal de contravenţie (prin care i-a fost reţinut permisul), la momentul introducerii acţiunii în instanţă poate solicita eliberarea unui certificat de grefă, document care i se eliberează pe loc. În baza acestui act, însoţit de dovadă şi de actul de identitate, şoferul se poate prezenta la serviciul rutier care i-a reţinut permisul şi îşi poate recăpăta carnetul de conducere până la finalul procesului cu rutiera. Dacă, însă, şoferul pierde definitiv şi irevocabil procesul, atunci acesta trebuie să se prezinte în termen de 15 zile la serviciul rutier pe raza căruia domiciliază şi să predea carnetul, în caz contrar riscând să primească alte 30 de zile de suspendare, în plus faţă de cele stabilite iniţial. Amintim că Răducu Mazăre a rămas fără permis după ce a fost depistat de poliţiştii Serviciului Poliţiei Autostrăzi pe data de 18 mai având o viteză de 170 km/h, în condiţiile în care, începător fiind, ar fi trebuit să aibă o viteză de maxim 110 km/h. Revenind la procesul cu rutiera, este de precizat că sentinţa ce va fi pronunţată de Judecătoria Cornetu va fi definitivă şi irevocabilă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • George 25 May, 2012 23:24 BRAVO RADULE MAI PUTEM OARE COMENTA CE FACI CU CONSTANT?