Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:27 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Termen limită pentru procurori în dosarul „Bani pentru şefi din CJC"

ro

20 Mar, 2012 02:53 1465 Marime text
Mija_Eugeniu_Mija.jpgÎn faţa instanţei de judecată, procurorii DNA au solicitat menţinerea în spatele gratiilor a bucureşteanului Mija, pe motiv că punerea în libertate a inculpatului ar putea afecta bunul mers al urmăririi penale

Arestat de săptămâni bune în dosarul „Bani pentru şefi din CJC", Eugeniu Mija, de 45 de ani, din Bucureşti, ar putea părăsi Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din Constanţa la începutul lunii viitoare. În continuare, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, care au solicitat menţinea în arest a afaceristului bucureştean, depun eforturi în vederea prezentării materialului de urmărire penală celor implicaţi în dosar.

Pe rolul Tribunalului Constanţa a fost înregistrat la începutul acestei luni dosarul cu numărul unic 2234/118/2012, cu obiect „prelungirea duratei arestării preventive dispuse în cursul urmăririi penale", cauză penală în care Eugeniu Mija a avut calitatea de inculpat. Ulterior studierii dosarului, instanţa a admis propunerea formulată de către Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa cu nr. 39/P/2010. De altfel, prin acel document se cerea dispunerea prelungirii duratei măsurii arestării preventive luată faţă de inculpat pe o perioadă de 30 de zile, cu începere de la data de 7 martie, până la data de 5 aprilie inclusiv. Aceeaşi instanţă de judecată a respins ca nefondată cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea/ţara. În faţa instanţei de judecată, procurorii DNA au solicitat menţinerea în spatele gratiilor a bucureşteanului Mija pe motiv că punerea în libertate a inculpatului ar putea afecta bunul mers al urmăririi penale, procurorii considerând, de asemenea, că „lăsarea în libertate a inculpatului prezintă un pericol concret pentru ordinea publică". Oficialii DNA susţin că în cursul anului 2011, Eugeniu Mija ar fi pretins de la reprezentantul legal al unor societăţi comerciale (denunţător) 40% din valoarea totală a unor lucrări de construcţii efectuate în anii 2008 şi 2009 de firmele denunţătorului în beneficiul a cinci primării din judeţul Constanţa. „Banii au fost pretinşi pentru ca inculpatul (nr. Eugeniu Mija), atât personal cât şi prin intermediari, să intervină pe lângă persoane cu funcţii de decizie din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa pe care să îi determine să dispună achitarea către firmele denunţătorului a datoriei primăriilor respective, în sumă totală de 5.000.000 RON. În perioada ianuarie - februarie 2012, inculpatul Mija Eugeniu i-a pretins denunţătorului, în acelaşi scop, suma de 20.000 de euro, redusă ulterior la 15.000 de euro. La data de 6 februarie 2012, Mija Eugeniu a primit de la denunţător suma de 15.000 de euro, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante", conchid oamenii legii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii