Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:42 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii la Constanţa, Siminoc şi Ciocârlia Suspecţi de trafic de minori şi proxenetism, reţinuţi

ro

21 Mar, 2015 00:00 4044 Marime text
Poliţiştii constănţeni au organizat, joi, o acţiune pentru combaterea infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism. Acţiunea a început cu punerea în executare, pe raza municipiului Constanţa, a localităților Ciocârlia şi Siminoc, a cinci autorizaţii de percheziţie domiciliară emise de Tribunalul Constanţa.
 
Conform anchetatorilor, din probatoriul administrat în cauză, faţă de trei inculpaţi, doi bărbaţi şi o femeie, a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă.
 
Procurorii susţin că inculpaţii au acţionat începând cu luna octombrie 2014, prin efectuarea de acţiuni de recrutare, transportare şi primire a mai multor minore în scopul exploatării sexuale a acestora.
 
„De asemenea, cei în cauză au înlesnit practicarea prostituţiei de către tinere și minore, obţinând foloase în acest mod”, mai susţin anchetatorii.

Cum acţionau

Pentru racolarea clienţilor dispuşi să întreţină relaţii sexuale contra cost, suspecţii postau anunţuri cu oferte de masaj, dar şi cu oferte sexuale explicite însoţite de numere de telefon şi de fotografii ale fetelor pe diverse site-uri şi în paginile cu anunţuri matrimoniale ale unor cotidiene locale - ediţiile online.
 
Persoanele sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism.
 
La acţiune au participat poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, cu sprijinul celor din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa - Serviciul pentru Acțiuni Speciale (SAS), împreună cu Brigada Mobilă de Jandarmi Tomis Constanţa şi Serviciul de Operaţiuni Speciale Constanța, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii