Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Surse - judecătorul Bourceanu decide, azi, dacă Strutinsky rămâne în arest (rechizitoriu)

ro

30 Mar, 2015 00:00 1291 Marime text
Judecătorul Leonard Iustin Bourceanu, din Tribunalul Constanţa, decide, azi, dacă se impune menţinerea în arest preventiv a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky, potrivit unor surse avocăţeşti.
 
La termenul din data de 3 martie, Bourceanu a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive a omului de afaceri, căruia i-a respins cererea de revocare a arestului preventiv şi cererea de înlocuire a acestei măsuri cu măsura controlului judiciar sau a arestului la domiciliu. Strutinsky a fost deferit Justiţiei pentru patru infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată, instigare la săvârşirea a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, şi instigare la săvârşirea a două infracţiuni de spălare a banilor, în formă continuată. Omul de afaceri este cercetat într-un alt dosar, alături de Radu Ştefan Mazăre, primarul municipiului Constanţa, pentru trei infracţiuni de complicitate la luare de mită.

Judecătorul Leonard Iustin Bourceanu a avut în atenţie şi cazul medicului Marius Militaru, medic primar şi şeful Clinicii de Cardiologie şi Chirurgie cardiovasculară din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Aproape de jumătatea lunii februarie, Bourceanu i-a înlocuit medicului organul desemnat cu supravegherea din Poliţia Bucureşti în Poliţia Constanţa. Mai mult decât atât, Militaru a primit undă verde pentru a se deplasa la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei“ Constanţa, pentru exercitarea profesiei de medic, de luni până vineri inclusiv, între orele 14.00 şi 21.00. Marius Militaru a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa şi este acuzat de luare de mită.

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Gabriel-Sorin Strutinsky, „trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu (document)

 
UPDATE 4. Oficial DNA. Radu Mazăre, reţinut pentru 24 de ore (video)

Referatul DNA privind propunerea de arestare a lui Radu Ştefan Mazăre şi a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky (document)

 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii