Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:05 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Subiect de la cititori Lider sindical la Gardă cu Suzuki, vilă şi Audi (documente)

ro

11 Jan, 2011 00:00 3506 Marime text
Garda_-_sigla_Garda_Financiara_02.jpgComisarul George Octavian Mihai, liderul sindical din cadrul Gărzii Financiare Constanţa, are, potrivit cititorilor noştri, "trei maşini de lux, în valoare de peste 150.000 de euro, cât şi un imobil situat (...) vis-a-vis de magazinul Tomis, în valoare de peste 800.000 de euro"

Terenuri agricole şi intravilane, vilă în buricul Constanţei, bolizi şi motociclete. Toate acestea, obţinute în contul unui venit anual de circa 35.500 de lei, în 2008. Aceasta este, în câteva cuvinte, averea liderului sindical din cadrul Gărzii Financiare Constanţa, comisarul George Octavian Mihai. La solicitarea cititorilor, ZIUA de Constanţa vă prezintă averea (declarată) a comisarului George Octavian Mihai, din cadrul Gărzii Financiare - Secţia Constanţa. Comisar despre care cititorii ne scriu că ar deţine "trei maşini de lux, în valoare de peste 150.000 de euro, cât şi un imobil situat (...) vis-a-vis de magazinul Tomis, în valoare de peste 800.000 de euro".

De asemenea, există voci care afirmă că liderul sindical din cadrul Gărzii Financiare Constanţa ar pretinde bani "la fiecare control efectuat", dar noi nu credem pentru că nu există nici plângeri, nici probe. În 2008, comisarul cu pricina a precizat în declaraţia de avere că deţine un teren agricol de 1.000 de metri pătraţi, în localitatea Valu lui Traian, cumpărat în 2008, dar şi un teren intravilan în Constanţa, de 278 de metri pătraţi. Suprafaţa, aflată în centrul Constanţei, a fost achiziţionată în 2004, în baza unui contract de vânzare - cumpărare. La aceeaşi adresă cu terenul intravilan, comisarul Mihai de la Gardă a notat că are în proprietate o casă de locuit, cu o suprafaţă de 180 de metri pătraţi, cumpărată tot în 2004. În 2008, liderul sindical din Garda Financiară Constanţa i-a vândut un Volkwagen Passat lui Dumitru Sebastian Mihai, în urma tranzacţiei comisarul obţinând suma de 11.000 de euro. Fără conturi în bancă şi nici alte plasamente sau investiţii, comisarul a completat în schimb rubrica "datorii", unde a notat că are un leasing auto de 18.000 de euro şi datorii la bănci de alte câteva mii de euro. În ceea ce priveşte venitul anual realizat, liderul sindical a precizat că a încasat 35.538 de lei de la Garda Financiară Constanţa, în timp ce soţia lui a realizat un venit de 8.354 de lei, în calitate de contabil al firmei Full Pilot Constanţa.

Soţia, contabil la Full Pilot

Potrivit site-ului www.vrajitorul.eu , societatea a fost înfiinţată în 1999, administrator fiind Alexandru Papuc. De altfel, aşa cum reiese din propria descriere afişată pe site-ul www.bizoo.ro , societatea se ocupă de "buncheraj şi recuperare de reziduuri petroliere". Conform bilanţului pentru anul 2009 afişat pe site-ul vrajitorul.eu, cu un număr mediu de 20 de salariaţi, Full Pilot a avut o cifră de afaceri de 792.171 de lei, care însă nu se regăseşte în profitul firmei, date fiind pierderile nete de 1.411.114 lei înregistrate în anul respectiv. Foarte interesant, de-a lungul timpului, societatea pare să fi avut mai multe probleme cu Fiscul, aflându-se în mai multe procese cu Direcţia Generală a Finanţelor Publice Constanţa -Activitatea de Control Fiscal. Revenind la averea comisarului de la Garda Financiară Constanţa, trebuie menţionat că în declaraţia din 2009 în parcul auto al acestuia au "răsărit" un autoturism Audi A4, fabricat în 2002, şi o motocicletă Suzuki, fabricată în 2003, ambele achiziţionate în baza unor contracte de vânzare-cumpărare. De asemenea, la capitolul "datorii", Octavian Mihai a precizat că are de returnat 5.000 de euro şi 5.000 de lei către bănci. În ceea ce priveşte venitul anual încasat de la Garda Financiară, comisarul s-a limitat să scrie că are "salariu de bază", neprecizând venitul efectiv realizat. În mod similar, nici venitul soţiei nu a mai fost menţionat în declaraţia de avere.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii