Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:54 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Struntinsky rămâne cu sechestru pe avere Constantinescu nu îşi făcea serviciu de informaţii. Doar se punea la curent cu ştirile (rechizitorii)

ro

12 Mar, 2015 00:00 2058 Marime text
„Orice cetăţean român este nevinovat, conform Constituţiei României! Orice cetăţean român are dreptul de a fi informat. Inclusiv eu şi dumneavoastră! Pe site-urile magistraţi.ro, luju.ro etc. sunt informaţii publice despre aceştia (n.r. despre magistraţi) accesibile oricui. Şi site-ul ziarului dumneavoastră face acest lucru!“

Judecătoarea Ana Maria Trancă, din Curtea de Apel Bucureşti, a menţinut, ieri, măsura preventivă a interdicţiei iniţierii procedurii de dizolvare sau lichidare luate faţă de societatea comercială Rom Coman SRL. Firma este administrată de Victor Aurelian Coman şi Daniel Dan Popa, trimişi în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu în formă continuată (două infracţiuni), constituirea unui grup infracţional organizat, transmitere fictivă a părţilor sociale în scopul sustragerii de la urmărirea penală, evaziune fiscală (trei infracţiuni) şi spălare a banilor. Cei doi sunt judecaţi alături de Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), dar şi de alţi directori din cadrul CJC.
 
În acest dosar, şeful suspendat al Consiliului Judeţean este acuzat de abuz în serviciu în formă continuată (şase infracţiuni), de spălare a banilor, dar şi de constituirea unui grup infracţional organizat.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu alături de alte 18 persoane (document)

 
Şi dacă tot vorbim despre Nicuşor Constantinescu şi Curtea de Apel Bucureşti, nu putem trece cu vederea faptul că, în dosarul în care este cercetat în stare de arest la domiciliu, şeful suspendat al CJC a fost acuzat de procurorii DNA Constanţa că „tinde să îşi constituie un serviciu paralel de informaţii care să obţină date despre magistraţii implicaţi în procedurile judiciare care îl privesc pe el sau pe apropiaţii săi“, conform evz.ro. Apropiatul la care se face referire este omul de afaceri Sorin Gabriel Struntinsky, trimis în judecată de procurorii DNA pentru patru infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată, instigare la săvârşirea a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, şi instigare la săvârşirea a două infracţiuni de spălare a banilor, în formă continuată. Dosarul se află pe rolul Tribunalului Constanţa, şi ieri, judecătorul Leonard Iustin Bourceanu a respins contestaţia împotriva Ordonanţei nr. 9/P/2015 din data de 19 februarie a DNA, formulată de Strutinsky, prin care s-a dispus măsura sechestrului asigurător până la concurenţa sumelor de 2.057.844,97 de lei şi 25.000 de euro asupra bunurilor imobile şi mobile, proprietatea inculpatului.

 Interceptări

Evenimentul Zilei arată că, „potrivit interceptărilor, în acest caz, baronul PSD strângea date despre Oana Burnel, magistrat la Curtea de Apel Bucureşti, cea care judeca, pe 16 februarie, contestaţia la arestare făcută de Strutinsky. Judecătoarea a respins, în acea zi, cererea milionarului. Strutinsky a fost trimis în judecată, în stare de arest, pe 2 martie.“

 „Colegul a spus că e «un pic neutră»

 Nicuşor Constantinescu îl sună pe avocatul lui Strutinsky, căruia îi cere date suplimentare despre Oana Burnel.
Constantinescu: Dar cine a fost judecător?
Avocat: Oana Burnel... Burnel... Oana Burnel.
Constantinescu: Şi ce zice colegul tău? În ce divizie e? A, B, C...?
Avocat: A zis că... aşa... un pic... neutră, ca să zic, ştii.

 «A terminat în ’99, a avansat repede»

 Constantinescu discută codificat cu un apropiat, Gabriel Constantin Diceanu, despre judecătoarea Oana Burnel.
Constantinescu: Dar ce complet? Ai zis că era un singur judecător...
Diceanu: Oana Burnel o cheamă.
Constantinescu: Şi din ce divizie e? Din Liga Naţiunilor Unite...
Diceanu: Liga Naţiunilor Unite... A terminat în ’99… şi tot aşa, a avansat repede…
Constantinescu: Universitatea Ecologică... Care?
Diceanu: Bucureşti, Facultatea Bucureşti... ’99… procuror la Parchetul de lângă Judecătoria Sinaia... şef de secţie penală la Judecătoria Sector 6, Tribunal... şi Curte de Apel, dar repede... în câţiva ani.

 «Divizia aia care i-a arestat»

 Nicuşor Constantinescu discută cu unul dintre prietenii săi, care strânsese câteva date despre Burnel, care i-a dat o veste rea: «Le-a dat la toţi fotbaliştii verdictele.»
Domn: Păi, nu, te-am sunat să-ţi mai dau nişte... astea, că acum, sincer îţi spun, nu ştiu acum exact dacă s-a dat verdictul!
Constantinescu: Păi nu s-a dat.
Domn: Ei, atunci nu ştiu, cine a fost judecătoare, ştiu care au fost astea, c-am vorbit cu al meu...
Constantinescu: Ce divizie?
Domn: Divizia... ăia... aia care, care i-a arestat... le-a dat la toţi fotbaliştii verdictele. Cu anii... ăia, toţi anii care i-au luat ăia, asta li... i-a dat.
Constantinescu: Aha. Aha“, arată evz.ro
 
Cu privire la cele mai sus precizate, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa susţine: „Ce scrie în ziarul Evenimentul Zilei sunt minciuni, scoase ilegal din dosar. Orice cetăţean român este nevinovat, conform Constituţiei României! Orice cetăţean roman are dreptul de a fi informat. Inclusiv eu şi dumneavoastră! Pe site-urile magistraţi.ro, luju.ro etc. sunt informaţii publice despre aceştia, accesibile oricui. Şi site-ul ziarului dumneavoastră face acest lucru!“
 
Oana Burnel este absolventă de Drept şi a fost numită judecător al Judecătoriei sectorului 6 Bucureşti în 2002, de fostul preşedinte al României Ion Iliescu. În luna februarie 2007, Burnel a devenit preşedinte al Judecătoriei mai sus precizate, până în 2010. Ulterior, magistratul a activat la Secţia I penală a Tribunalului Constanţa, iar din data de 1 mai 2012, este judecător al Curţii de Apel Bucureşti - Secţia a II-a penală. 

Verificată de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii

Pe numele judecătoarei, Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii a emisă o adeverinţă în care este specificat că, în urma unui control efectuat la cerere, „nu au fost descoperite date ori documente din care să rezulte calitatea de lucrător sau de colaborator al Securităţii“.   
 
Oana Burnel l-a arestat preventiv pe avocatul Mihai Valeriu Adrian, din Baroul Constanţa, acesta fiind cercetat de DNA.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Gabriel-Sorin Strutinsky, „trezorierul“ tandemului Mazăre – Constantinescu (document) 

Citeşte şi 

UPDATE 3. Şeful suspendat al CJC - „Orice cetăţean are dreptul de a fi informat“. Evenimentul Zilei
Nicuşor Constantinescu îşi făcea serviciu de informaţii despre magistraţi! 

 
Judecătoarea Oana Burnel îl trimite azi acasă pe Strutinsky? (document) 
 
Lovitură grea pentru Sorin Strutinsky! Afaceristul NU iese din arest 
 
Veste proastă la început de săptămână pentru Sorin Strutinsky (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii