Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:05 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Statul român, bun la plată. Daune morale de un milion de euro Cum s-a „tranşat” dosarul tinerei din Constanţa care poate intra în istorie

ro

28 Oct, 2013 00:00 2416 Marime text
Oricare va fi decizia Curţii de Apel Bucureşti, cauza poate ajunge în atenţia magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României.
 
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România este la un pas de a achita suma de un milion de euro cu titlul de daune morale către o studentă din Constanţa. Georgiana Elena Ghegeliu şi-a pierdut mâna dreaptă într-un accident rutier, în 2006, iar în urma cercetărilor specifice s-a stabilit că vinovat este administratorul drumului, respectiv CNADNR. În continuare, ZIUA de Constanţa prezintă paşii urmaţi de judecători în acest dosar, cauza aflându-se pe rolul Curţii de Apel Bucureşti. Oricare va fi decizia acestei instanţe, dosarul poate fi închis definitiv de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României.
 
După cum arătam şi mai sus, organele de anchetă au decis că vinovat de producerea accidentului rutier în urma căruia Georgiana Elena Ghegeliu a fost rănită grav este administratorul drumului, respectiv Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. Drept urmare, la data de 6 aprilie 2012, pe rolul Tribunalului Bucureşti a fost înregistrat dosarul în care studenta din Constanţa a cerut să fie despăgubită pentru suferinţa creată. Conform portalului instanţelor de judecată, Georgiana Elena Ghegeliu a avut calitatea de reclamant, în timp ce Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA şi CNADNR prin Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov au avut calitatea de pârât. După mai multe termene de judecată, Tribunalul Bucureşti, în şedinţa din data de 12 aprilie 2013, a admis cererea studentei, obligând CNADNR la plata către fată a sumei de 1.000.000 euro, în echivalent lei la cursul BNR din ziua plăţii, cu titlu de daune morale. Decizia Tribunalului a fost atacată la Curtea de Apel Bucureşti, cauza fiind înregistrată pe rolul acestei instanţe zilele trecute. Primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 13 noiembrie, ora 09.00. Facem precizarea că oricare va fi decizia Curţii de Apel Bucureşti, cauza poate fi „tranşată” definitiv de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii