Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:21 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stan Mustaţă, fostul judecător al retrocedărilor din Constanţa, menţinut în arest (rechizitoriu + document)

ro

16 Jul, 2014 00:00 2478 Marime text
Deferit justiţiei de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul de combatere a corupţiei, Stan Mustaţă, fost judecător al Curţii de Apel Bucureşti, rămâne în arest. Decizia a fost luată de judecătoarea Codruţa Strîmb, de la Curtea de Apel Bucureşti, şi poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

Conform portalului instanţelor de judecată, Codruţa Strîmb i-a respins fostului judecător Mustaţă cererea de revocare a măsurii arestării preventive, precum şi pe cea de înlocuire a acestei măsuri cu cea a arestului la domiciliu sau cu cea a controlului judiciar. Stan Mustaţă a fost trimis în judecată de procurorii DNA, fiind acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii şi de permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, de şase infracţiuni de luare de mită şi trafic de influenţă. În cauză a mai fost deferit justiţiei, printre alţii, şi Ciprian Moraru, din Constanţa, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de cumpărare de influenţă.

Următorul termen al dosarului a fost stabilit pentru data de 8 august. Stan Mustaţă a fost unul dintre judecătorii Dosarului retrocedărilor din Constanţa, cauză în care au fost deferite justiţiei circa 40 de persoane în legătură cu presupusa restituire şi atribuire „nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză“. Printre inculpaţii acestui dosar se află Radu Ştefan Mazăre, edilul municipiului Constanţa, şi Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii