Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:08 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Solicită şi strămutarea Tudorel Calapod află, luna viitoare, dacă i se revizuieşte dosarul (rechizitoriu)

ro

28 Jan, 2015 00:00 1874 Marime text
Fostul primar a fost acuzat că ar fi sprijinit Ecological Center în vederea obţinerii acordului de mediu privind construirea unui depozit de deşeuri toxice şi periculoase pe raza oraşului Năvodari. În acest dosar, omul de afaceri Roberto Vincentelli a luat un an închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru dare de mită. Manuela Ştefania Marinescu, administratorul firmei Ecological Center SA Năvodari, a luat şase luni de închisoare cu suspendare condiţionată pentru uz de fals în formă continuată. Asta în timp ce SC Ecological Center SA Năvodari a primit o amendă penală în cuantum de 7.000 de lei, pentru uz de fals în formă continuată.

Alt dosar


Aproape de finele anului trecut, Tudorel Calapod a fost trimis în judecată, într-un alt dosar, el fiind acuzat de două infracţiuni de stabilire, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând autorităţii publice, în cadrul unei acţiuni de vânzare a acestora, săvârşită de cei care au atribuţii de conducere şi de administrare, dar şi de două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinerea de foloase necuvenite. Prezenta cauză a fost trimisă spre soluţionare Tribunalului Constanţa.

 Rechizitoriu:
Trimitere în judecată Tudorel Calapod, fostul primar al oraşului Năvodari (document)


În acest context, menţionăm că, pe rolul Curţii de Apel Constanţa, Tudorel Calapod a înregistrat o cerere de strămutare care vizează, cel mai probabil, dosarul mai sus precizat. O decizie în acest sens va fi luată pe data de 10 februarie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii