Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:52 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şoferul cercetat pentru uciderea Andreei Roşu, menţinut în arest A băut un litru de vin, iar după accident s-a ascuns după o maşină, de unde a privit totul

ro

13 Nov, 2013 00:00 3736 Marime text
În urma testării cu aparatul alcooltest, bărbatului i-a reieşit o valoare a alcoolemiei de 0,56 mg/l alcool în aerul expirat

Liviu Traian Marinel, de 29 de ani, din municipiu, a contestat mandatul de arestare emis pe numele său de magistraţii Judecătoriei Constanţa. Marinel este cercetat de lucrătorii Serviciului Rutier Constanţa pentru ucidere din culpă. Conform oamenilor legii, în urmă cu câteva seri, cel în cauză a accidentat-o mortal pe Andreea Roşu, de 19 ani, care traversa strada pe trecerea de pietoni. Ieri, în faţa completului de judecată prezidat de magistratul Marinela Mitan şi alcătuit din Antoaneta Ardeleanu şi Nermin Apzait, Liviu Traian Marinel şi-a recunoscut greşeala.

Conform lucrătorilor Serviciului Rutier, în seara de vineri spre sâmbătă, Liviu Traian Marinel, de 29 de ani, a condus un autoturism pe strada Dezrobirii, dinspre bulevardul I.C. Brătianu către strada Baba Novac.
În momentul în care a ajuns la trecerea de pietoni din zona Şcolii 23, şoferul a accidentat-o mortal pe Andreea Roşu, de 19 ani, care traversa strada pe marcajul pietonal, din partea dreaptă a conducătorului auto. După producerea accidentului, continuă oamenii legii, bărbatul a părăsit locul acestuia fără încuviinţarea organelor de poliţie şi a fost identificat ulterior, la ora 2.30, când s-a prezentat la sediul Secţiei 2 Poliţie. În urma testării cu aparatul alcooltest, bărbatului i-a reieşit o valoare a alcoolemiei de 0,56 mg/l alcool în aerul expirat.

Pe data de 9 noiembrie, Liviu Traian Marinel a fost arestat de Judecătoria Constanţa, pentru 29 de zile, începând cu data de 9 noiembrie până la data de 7 decembrie, inclusiv. De asemenea, judecătorii au respins solicitarea avocatului inculpatului privind luarea faţă de acesta a măsurii obligării de a nu părăsi localitatea sau ţara. Decizia Judecătoriei a fost atacată cu recurs la Tribunalul Constanţa. Ieri, magistraţii ultimei instanţe precizate au respins ca nefondat recursul declarat de Marinel, pe care l-au obligat la plata sumei de 100 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Decizia Tribunalului Constanţa este definitivă.

De menţionat că, în faţa judecătorilor din cadrul Tribunalului, Liviu Traian Marinel şi-a recunoscut vina şi a declarat că regretă cele întâmplate. Potrivit unor surse, în seara tragediei, Marinel ar fi consumat un litru de vin. Imediat după producerea accidentului, spun aceleaşi surse, şoferul s-ar fi ascuns după o maşină situată în apropierea faptei, de unde ar fi privit toată scena. Liviu Traian Marinel s-ar fi hotărât să părăsească zona, de teamă, când a văzut că un civil (care ulterior s-a dovedit a fi medic de profesie şi care încerca să acorde primul ajutor fetei) a fost luat la bătaie de apropiaţii victimei, confundându-l cu şoferul vinovat. Timp de aproape 4 ore, Marinel a stat în spatele unui bloc, continuă sursele noastre. La ora 02.30, şoferul s-a prezentat la sediul Secţiei 2 Poliţie. Andreea Roşu a fost înmormântată, luni, în Cimitirul Municipal. În continuare, lucrătorii Serviciului Rutier continuă cercetările specifice în dosarului cauzei, în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanţelor care au dus la producerea tragediei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • eu 13 Nov, 2013 09:01 Ar trebui cercetati si fratele si prietenul fetei, pentru agresarea medicului.