Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:08 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şoferii neatenţi, spaima şoselelor din Constanţa Accident cu 21 de răniţi, în urma impactului dintre o maşină şi un microbuz (galerie foto)

ro

27 Jan, 2015 00:00 2475 Marime text
Inspectorii Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier vor expertiza microbuzul. Un şofer neatent a fost la un pas să provoace o adevărată catastrofă rutieră, ieri dimineaţă, la ora 9.00, în plin centrul Constanţei. 
 
Bărbatul circula pe strada Mihai Viteazu, la volanul unui autoturism marca Opel şi, la intersecţia cu strada Nicolae Iorga, a ignorat semnul „stop“ şi faptul că trebuia să acorde prioritate şi a intrat în plin în partea laterală a unui microbuz de călători care circula, culmea ironiei, spre spital, pe linia 304.
Microbuzul a fost proiectat cu partea din faţă direct într-un stâlp de beton. Şoferul şi alţi 20 de pasageri au fost răniţi în urma impactului.
 
Conform directorului adjunct al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, dr. Ionuţ Cealera, victimele au fost transportate la Urgenţa Spitalului Judeţean, cu opt autospeciale ale Ambulanţei şi două maşini SMURD. Conform dr. Cealera, nu există răniţi foarte grav.

Conform insp. princ. George Munteanu, şeful Biroului Accidente din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa, vinovat de producerea accidentului este şoferul autoturismului marca Opel, care nu a acordat prioritate de trecere în intersecţie. Cei doi şoferi au fost testaţi cu aparatul Dragger şi niciunul nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Pe de altă parte, inspectorii ISCTR (Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier) vor expertiza din punct de vedere tehnic microbuzul, aşa cum cere legea când este vorba de accidente în care sunt implicate autovehicule de transport persoane.
 
Accidentul de ieri este cel mai grav, raportat la numărul victimelor, din ultimii şapte ani, din judeţul Constanţa. În 2008, pe DN 2A, un autobuz s-a răsturnat. În urma accidentului, au suferit vătămări corporale 41 de persoane. Ulterior, unul dintre pasagerii din autobuz a decedat.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii