Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şofer de BMW, cu un taximetrist pe conştiinţă Poliţia Rutieră vrea trimiterea în judecată a unui afacerist cu şapte firme

ro

22 May, 2012 00:00 2289 Marime text
Lucrătorii Serviciului Rutier Constanţa au finalizat cercetările în dosarul tragediei rutiere produse pe data de 30 noiembrie 2010, în urma căreia un taximetrist a decedat. Presupusul autor se află, în prezent, în atenţia procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, deşi, iniţial, cauza fusese trimisă Parchetului de pe lângă Judecătorie. După cum am mai precizat şi în ediţiile anterioare, la momentul producerii accidentului, cel acuzat de moartea taximetristului figura în şapte societăţi comerciale.

Potrivit lucrătorilor de la Serviciul Rutier Constanţa, Ion Popa, de 67 de ani, a condus, pe data de 30 noiembrie 2010, un automobil marca BMW, model X3, dinspre Constanţa către Ovidiu. În momentul în care a ajuns aproape de sensul giratoriu, oamenii legii spun că bărbatul a pierdut controlul volanului, a pătruns pe contrasens şi a lovit în plin un taxi marca Chevrolet, model Kalos, condus din sens opus de Viorel Toma, de 31 de ani. În urma impactului, BMW-ul a fost proiectat într-un Seat condus de Adrian Bedreangă, de 30 de ani şi într-un Renault Simbol condus de Gheorghe Ştioboranu, de 26 de ani. În urma accidentului, Viorel Toma a decedat. După ce l-au testat cu aparatul Drager, poliţiştii de la Rutieră au stabilit alcoolemia lui Ion Popa, respectiv 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la scurt timp au descoperit că Popa a consumat şi substanţe interzise. Mai exact, bărbatul ar fi luat substanţe cu efect asemănător substanţelor stupefiante. În faţa instanţei de judecată, la momentul discutării arestării sale preventive, Ion Popa a susţinut că substanţele stupefiante sunt, de fapt, medicamente pe care le luase înainte de accident, el fiind dependent de insulină. Depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Judeţului Constanţa, Popa a ieşit graţie judecătorilor. După cum arătam mai sus, Registrul Comerţului informa la vremea mediatizării accidentului că presupusul autor figura în şapte societăţi comerciale, respectiv: Helios Medical & Dental SRL, Varium Parafarmaceutice SRL, MSL Logistic Services SRL, Flora Med SRL, VP Inedit Club SRL, Rodion Ava SRL şi Montero SA. În prezent, Ion Popa este cercetat pentru ucidere din culpă, consum de substanţe cu efect asemănător stupefiantelor şi conducerea unui automobil pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. Dosarul se află la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, după ce poliţiştii de la Rutieră l-au trimis, iniţial, la Parchetul Judecătoriei, cu propunere de trimitere în judecată. Transferul dosarului se datorează promovării unui procuror de la Parchetul Judecătoriei la Parchetul Tribunalului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii