Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:42 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şeful RADET, condamnat pentru abuz în serviciu şi luare de mită Cine vrea să-şi însuşească raportul de expertiză din dosarul lui Rachieru

ro

14 Sep, 2013 00:00 1995 Marime text
În următoarea şedinţă a Consiliului Local Municipal Constanţa (CLMC), consilierii vor avea în atenţie proiectul de hotărâre privind însuşirea de către  CLMC a raportului de expertiză, precum şi a răspunsului la obiecţiunile întocmite în dosarul în care Ilie Rachieru, directorul Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice, a fost condamnat la închisoare cu suspendare.

Raportul de expertiză există anexat la dosarul 26754/3/2008, înregistrat pe rolul Tribunalului Bucureşti la data de 9 iulie 2008. Conform datelor oficiale, în şedinţa din data de 7 iunie 2011, Tribunalul Bucureşti a încuviinţat „în parte obiecţiunile la raportul de expertiză tehnică întocmit de expertul Caramihai Dan Mihai, formulate de procuror şi inculpaţi Rachieru Ilie şi Gheorghiu Liviu”. „Dispune efectuarea unei adrese către expert pentru a da următoarele lămuriri: să explice concluzia la care a ajuns, în sensul că pompele furnizate sunt în conformitate cu cele precizate în caietul de sarcini în condiţiile în care a afirmat că au fost acceptate din punct de vedere al unor caracteristici tehnice (şi) alte produse decât cele ofertate; să explice modul în care a stabilit că a fost implementat un protocol de comunicaţie de tip LON. Respinge obiecţiunile formulate de procuror privind concluziile expertului parte Dobrescu Adrian”, conform minutei judecătoreşti. Amintim că Tribunalul Bucureşti a decis, pe data de 9.11.2011, ca Rachieru să primească doi ani de închisoare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, patru luni de închisoare pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi alţi doi ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată. Tribunalul din capitală a contopit cele trei pedepse aplicate, în final şeful RADET Constanţa urmând a executa pedeapsa cea mai grea, de doi ani de închisoare. După cum arătam şi mai sus, judecătorii au suspendat condiţionat executarea pedepsei pe un termen de încercare de patru ani. Pe data de 15 iunie 2012, Curtea de Apel Bucureşti a decis ca dosarul să fie rejudecat de Tribunalul Bucureşti, însă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la data de 20 ianuarie 2013, s-a opus, hotărând să menţină cauza la Curtea de Apel pentru continuarea judecăţii. În prezent, dosarul se află pe rolul Curţii de Apel din capitală, unde are termen pe data de 20 septembrie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii