Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:50 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şeful Poliţiei Române, la Serviciul Rutier Constanţa „Siguranţa turiştilor este şi va fi o prioritate. Poliţiştii constănţeni, prin munca lor, au dus la îndeplinirea planurilor IGPR” (document)

ro

31 Aug, 2013 00:00 3189 Marime text
Ieri, la sediul Serviciului Rutier Constanţa, a fost prezentată analiza activităţilor desfăşurate de către poliţişti pentru asigurarea climatului de siguranţă publică pe litoralul românesc în acest sezon estival.
La eveniment a participat inspectorul general al Poliţiei Române, chestor-şef de poliţie Petre Tobă, directorul Direcţiei de Ordine Publică din cadrul IGPR, chestor de poliţie Dumitru Jianu, directorul adjunct al Direcţiei Rutiere, comisar-şef de poliţie Costin Tătuc, şi şeful IPJ Constanţa, comisar-şef de poliţie Constantin Dancu.

În cadrul prezentării s-a menţionat, printre altele, că media zilnică a turiştilor în sezonul estival 2013 a fost de 147.000 de persoane, iar în aceste condiţii dispozitivele de siguranţă publică şi patrulare au fost suplimentate. „În perioada 01.07.2013 - 31.08.2013, au fost delegaţi, de la alte inspectorate judeţene de poliţie la IPJ Constanţa, câte 90 de poliţişti pe serie, dintre care 57 de agenţi de siguranţă publică, 20 de poliţişti pe linie de investigaţii criminale, 13 poliţişti criminalişti, cu un total de 781 de efective participante, din care 404 de alte structuri ale MAI (IJJ, GMJ, Garda de Coastă).
Deşi numărul poliţiştilor delegaţi pe litoralul Mării Negre s-a redus la jumătate faţă de anul 2012, nu au fost înregistrate evenimente deosebite, care să afecteze viaţa şi integritatea persoanei, patrimoniul acesteia sau fapte grave de tulburare a ordinii şi liniştii publice. Astfel, în perioada 01.07 -  25.08.2013, nu au fost comise infracţiuni de omor sau tentativă de omor şi s-au înregistrat scăderi la infracţiunile de vătămare corporală, furturi de auto, furturi din societăţi comerciale şi furturi din buzunare-genţi, scăderi ale infracţionalităţii fiind înregistrate la Constanţa (de la 49 de fapte în anul 2012 la 41 în anul 2013), Eforie (de la 54 la 45) şi Năvodari (de la 33 la 23), creşteri fiind înregistrate la furturile comise pe plajă şi la cele din camerele de hotel, motel sau camping, cele mai multe comise pe fondul neglijenţei turiştilor”, conform reprezentanţilor Poliţiei.
„Lucrătorii criminalişti s-au deplasat la un număr de 529 de activităţi criminalistice, din care 337 de cercetări la faţa locului, din câmpul infracţional fiind ridicate peste 1.800 de urme criminalistice, iar prin exploatarea dactiloscopică a urmelor papilare fiind identificaţi 13 autori. În sezonul estival 2013, activităţile de fluidizare a traficului rutier şi de garantare a siguranţei participanţilor la trafic au fost realizate de către efectivele Serviciului Rutier Constanţa, fără a beneficia de sprijinul lucrătorilor detaşaţi din alte judeţe ale ţării”, s-a mai susţinut ieri în cadrul evenimentului. Aproape de finalul întrunirii, inspectorul general al Poliţiei Române, chestor-şef de poliţie Petre Tobă, a declarat că „siguranţa turiştilor este şi va fi o prioritate a Poliţiei Române” şi că poliţiştii constănţeni, prin munca lor, au dus la îndeplinirea planurilor IGPR.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii