Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:18 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şeful Gărzii Naţionale a statului Alabama, vizită oficială în România

ro

26 Jul, 2019 14:43 1388 Marime text
În perioada 22-26 iulie, șeful Gărzii Naționale a statului Alabama, generalul-maior Sheryl Gordon, a efectuat o vizită oficială în România.

Oficialul american a fost însoțit de generalul de brigadă Cristian Teglaș, comandantul Brigăzii 2 Vânători de munte, și a desfășurat o serie de vizite de informare la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, Comandamentul Diviziei 4 Infanterie și Comandamentul Brigăzii 81 Mecanizată.

Cooperarea dintre Armata României și Garda Națională a Statului Alabama (ALNG) se desfășoară, de peste 25 de ani, în cadrul Programului de Parteneriat Statal (SPP). 
 
Vizita delegației americane a constituit o oportunitate pentru consolidarea SPP și o pârghie în cadrul procesului de identificare a activităților bilaterale care se pot derula în viitor între Armata României și ALNG.
 
Prin activitățile Mil-to-Mil, SPP a oferit sprijin și expertiză în procesul de specializare și perfecționare în domeniul instrucției militarilor din forțele terestre și aeriene și a contribuit la dezvoltarea infrastructurii Centrului Național de Instruire Întrunită Getica (JNTC) din Cincu.

Împreună cu militarii Gărzii Naționale din Alabama, militarii români au executat, în anul 2019, o serie de exerciții tactice cu trupe în teren, cele mai importante fiind  „RESOLUTE CASTLE” și ,,SABER GUARDIAN”.

Sursa foto: Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii