Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şeful CJC, în drum spre sala de judecată „Este un abuz al dictaturii Băsescu - DNA - Coldea“ (galerie foto)

ro

25 Feb, 2015 00:00 1166 Marime text


Azi, potrivit unor surse judiciare, procurorii Anticorupţie ar solicita Tribunalului Constanţa înlocuirea controlului judiciar luat faţă de şeful CJC cu arestul preventiv

 
Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, a atacat, cu contestaţie, mandatul de arestare preventivă emis pe numele său de Tribunalul Constanţa, la solicitarea lui Andrei Bodean, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Constanţa. Contestaţia şefului CJC a fost trimisă spre soluţionare judecătoarei Valentina Boboc, din Curtea de Apel Constanţa. „Sunt judecat penal pentru hotărâri care sunt supuse contenciosului administrativ. Este un abuz al dictaturii Băsescu şi al DNA - Coldea (nr. Florian Coldea, şeful Serviciului Român de Informaţii)“, a spus Nicuşor Constantinescu, în timp ce era transferat din dubă în sala de judecată.
 
În acest dosar, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa este cercetat pentru abuz în serviciu (trei infracţiuni, dintre care două în formă continuată), pentru constituire a unui grup infracţional organizat, coruperea alegătorilor (două infracţiuni), conflict de interese (zece infracţiuni, dintre care cinci în formă continuată), dar şi tentativă la abuz în serviciu, în formă continuată.
 
Procurorii susţin că, „în cursul anului 2012, inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, finanţând în mod nelegal cheltuieli cu activităţile sportive, în sumă de 13.305.000 de lei, ce au reprezentat plăţi nerambursabile din fonduri publice către asociaţii şi cluburi sportive“. „Finanţarea şi plăţile respective au fost efectuate de către Unitatea Administrativ Teritorială Judeţul Constanţa numai în baza hotărârilor Consiliului Judeţean, cu încălcarea flagrantă a prevederilor Legii nr. 350/2005, ce reglementează regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice, alocate pentru activităţi non-profit de interes general, şi a prevederilor Legii nr. 69/2000 a educaţiei fizice şi sportului, privind organizarea şi funcţionarea sistemului naţional de educaţie fizică şi sport în România şi condiţiile finanţării activităţii sportive din fonduri publice“, se mai arată în documentele celor de la DNA.

 „Finanţări nerambursabile din fonduri publice către asociaţii şi fundaţii“

„În aceeaşi perioadă, inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu care decurgeau din calitatea de Preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa şi a plătit, în mod nelegal, suma de 5.094.836 de lei, reprezentând finanţări nerambursabile din fonduri publice către asociaţii şi fundaţii. Şi de această dată, finanţarea şi plăţile au fost efectuate de către Unitatea Administrativ Teritorială Judeţul Constanţa, numai în baza unei hotărâri a Consiliului Judeţean, fără respectarea normelor legale în vigoare, prevăzute de Legea nr. 350/2005, privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice, alocate pentru activităţi non-profit de interes general şi de OG nr. 51/1998, actualizată, referitoare la îmbunătăţirea sistemului de finanţare a programelor, proiectelor şi acţiunilor culturale, care stipulează în mod expres principiile şi regulile în care se pot asigura finanţări nerambursabile din fonduri publice“, conform ordonanţei de reţinere.
 

Citeşte şi

Acuzațiile care i se aduc lui Nicușor Constantinescu 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii