Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şeful CJC ar putea avea o surpriză uriaşă la Curtea de Apel Bucureşti (RECHIZITORII)

ro

08 Jul, 2014 00:00 2537 Marime text
Şerban Cociobă, medicul care susţine că starea de sănătate a şefului CJC nu permite deplasarea în România, apare în documente oficiale fiind acuzat de luare de mită, conform hotnews.ro. Doctorul a fost condamnat la doi ani de probaţiune, sase luni de arest la domiciliu şi amendat cu suma de 10.000 de dolari 

Ieri, judecătoarea Cristina Carmen Craiu, din Curtea de Apel Bucureşti, a amânat pentru data de 15 iulie contestaţia preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Nicuşor Daniel Constantinescu, formulată împotriva mandatului de arestare emis pe numele său. Azi, tot Cristina Carmen Craiu va avea în atenţie şi nemulţumirea formulată de şeful CJC privind decizia Tribunalului Bucureşti din data de 12 iunie, când i-a fost respinsă, ca nefondată, cererea formulată, prin apărător, privind încuviinţarea de a părăsi teritoriul României. În cazul în care Craiu va lua azi o decizie, ea va fi definitivă.
 
În prezent, Nicuşor Constantinescu se află în Statele Unite ale Americii, unde a fost supus unor intervenţii chirurgicale. Pe când era cercetat sub control judiciar, şeful CJC a formulat mai multe cereri succesive prin care a solicitat încuviinţarea părăsirii teritoriului României pentru a se deplasa în SUA, având în vedere afecţiunea severă de care suferă. Cererile au fost admise prin ordonanţele din datele de 3, 23 aprilie, 16 şi 20 mai, prin care i s-a încuviinţat părăsirea teritoriului României până la data de 5 iunie. Ulterior, Tribunalul Bucureşti i-a încuviinţat preşedintelui CJC părăsirea teritoriului României pentru alte câteva zile, însă Nicuşor Constantinescu nu s-a mai întors. Drept urmare, Tribunalul Bucureşti a dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele său. Nemulţumit, Constantinescu a formulat contestaţie la Curtea de Apel Bucureşti, aceasta ajungând pe masa judecătoarei Cristina Carmen Craiu. Ieri, magistratul a amânat cauza pentru jumătatea acestei luni. După cum arătam şi mai sus, azi, Craiu va judeca şi nemulţumirea formulată de Nicuşor Constantinescu cu privire la decizia Tribunalului Bucureşti din data de 12 iunie, când i-a fost respinsă cererea de părăsire a teritoriului României.

Aşa cum arătam şi în ediţiile trecute, judecătoarea Cristina Carmen Craiu are, din 2011, un teren intravilan în Constanţa, în suprafaţă de 800 mp, precum şi mai multe spaţii comerciale în Constanţa.
Preşedintele CJC a fost deferit justiţiei de procurorii Anticorupţie în două cauze separate. Concret, pe data de 25 aprilie, DNA Constanţa a dispus trimiterea în judecată a lui Nicuşor Constantinescu, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată.

Citeşte rechizitoriul aici.

De asemenea, pe data de 27 mai, şeful CJC a fost trimis în judecată, sub control judiciar, şi de procurorii DNA de la Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie, alături de Adrian George Gâmbuţeanu, directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa.

Citeşte rechizitoriul aici.

Cele două dosare au fost trimise spre soluţionare Tribunalului Bucureşti.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii