Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Secăreanu, cu cerere respinsă George Guliu, de la Excella Real Grup, ar putea părăsi luni arestul

ro

21 Jul, 2012 01:00 4364 Marime text
08_Guliu_Guliu_George.jpgAcuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie de complicitate la evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, Nicolae Belba, arestat în dosarul presupusei evaziuni fiscale de 15 milioane de euro, s-a aflat ieri în faţa Curţii de Apel Bucureşti. Belba a formulat o cerere de liberare provizorie sub control judiciar, însă până la închiderea ediţiei judecătorii nu ajunseseră la o decizie. Tot ieri, în atenţia Curţii de Apel Bucureşti a fost şi Dan Florin Secăreanu, fostul şef al Serviciului de Informaţii şi protecţie Internă Constanţa, arestat în acelaşi dosar. Precum Nicolae Belba, şi Secăreanu dorea să iasă din arest sub control judiciar, însă judecătorii au respins cererea ofiţerului.

Conform Portalului instanţelor de judecată, şi George Guliu, asociat şi administrator la SC Excella Real Grup SRL, acuzat în acelaşi dosar de evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat, a formulat cerere de liberare provizorie sub control judiciar, primul termen fiind stabilit pentru data de 18 iulie. Având în vedere lipsa dosarului de urmărire penală, instanţa a amânat cererea afaceristului pentru data de 23 iulie. Liberare provizorie sub control judiciar cere şi Mariana Cozma, despre care procurorii susţin că este contabil autorizat şi că în sarcina ei s-au reţinut infracţiunile de complicitate la evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat. Cererea Marianei Cozma se va afla luni pe masa judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti. Tot atunci, aceeaşi instanţă de judecată va analiza şi cererea de înlocuire a măsurii preventive formulată de Florin Andrei Jugănaru. Procurorii DNA arată că, în perioada mai 2011 - iulie 2012, „inculpaţii Guliu George, Chirvăsitu Dumitru, Jugănaru Andrei Florin şi Nemeş Radu şi Nemeş Dana au constituit şi coordonat o grupare infracţională organizată prin iniţierea unui amplu mecanism evazionist ce vizează sustragerea de la plata accizelor aferente a peste 33.000 de tone de motorină, care au fost comercializate pe piaţa internă sub denumirea unor produse petroliere inferioare. În această modalitate, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 15.203.024 euro reprezentând accize şi TVA neachitate".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • luci 21 Jul, 2012 11:31 Sa i de a drumu k au fost si altii care au facut fraude de sute de milioane de euro si sunt in libertate dk e lege sa fie pentru toti nu UNI IN AREST SI ALTI LIBERI dar asa e in ROMANIA aia mai mici platesc pentru altii.