Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:57 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se măreşte numărul poliţiştilor şi al jandarmilor din Constanţa

ro

29 Jun, 2013 00:00 1557 Marime text
Ieri au avut loc ceremoniile de acordare a gradelor profesionale şi militare pentru cei 1.249 de tineri absolvenţi ai unităţilor de învăţământ postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne, promoţia 2013.

Începând cu data de 8 iulie, toţi cei 1.249 de agenţi de poliţie, poliţie de frontieră, subofiţeri de jandarmi şi pompieri îşi vor începe activitatea în structurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne. Astfel, 792 de tineri poliţişti, pregătiţi în cadrul şcolilor de agenţi de poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina şi „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca, se vor alătura ofiţerilor şi agenţilor Poliţiei Române în misiunile zilnice pe care aceştia le desfăşoară.

Pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice vor contribui şi cei 297 de jandarmi ce au absolvit cursurile şcolii militare de subofiţeri de jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani şi ai celei similare din Fălticeni.

De asemenea, ieri, pompierii au primit în rândurile lor 104 tineri absolvenţi ai Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti, în cadrul unei festivităţi la care a participat şi secretarul de stat în MAI Constantin Cătălin Chiper.
De menţionat că promoţia 2013 a agenţilor şi subofiţerilor pregătiţi în unităţile de învăţământ ale MAI este completată de cei 56 de absolvenţi ai Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea.
Începând cu data de 8 iulie, circa 25 de absolvenţi ai unităţilor de învăţământ postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne, promoţia 2013, vor începe munca la Constanţa. Deocamdată, absolvenţii sunt aşteptaţi în Garda de Coastă şi în Inspectoratul de Jandarmi al Judeţului Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii