Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:24 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scurt pe doi Ce paşi au făcut magistraţii în dosarul arestării şefului CJC (rechizitorii)

ro

09 Aug, 2014 00:00 2041 Marime text

 
Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, a rămas definitiv cu mandatul de arestare preventivă emis pe numele său.
 
Măsura preventivă anterior precizată s-a luat la cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în dosarul în care şeful CJC a fost trimis în judecată alături de Adrian George Gâmbuţeanu, directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa.

Citeşte rechizitoriul aici

În contextul situaţiei actuale, ZIUA de Constanţa prezintă, pe scurt, cei opt paşi făcuţi de magistraţii bucureşteni în dosarul arestării preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa.
 
Pe data de 4 iunie, Tribunalul Bucureşti a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar, măsură menţinută faţă de Nicuşor Daniel Constantinescu. Mai mult decât atât, acestuia i-a fost respinsă ca nefondată cererea de revocare a măsurii controlului judiciar. Cu toate acestea, Tribunalul Bucureşti i-a admis şefului CJC cererea privind încuviinţarea de a părăsi teritoriul României, în perioada 6 - 11 iunie, pentru a se deplasa la unitatea medicală Johns Hopkins din SUA.
 
Pe data de 18 iunie, Curtea de Apel Bucureşti a respins contestaţia formulată de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa împotriva Tribunalului, prin care a fost menţinut controlul judiciar.
 
Pe data de 12 iunie, Tribunalul Bucureşti a respins, ca nefondată, cererea formulată de Nicuşor Daniel Constantinescu, prin apărător, privind încuviinţarea de a părăsi teritoriul României.
Pe data de 10 iulie, Curtea de Apel Constanţa a admis contestaţia formulată de şeful CJC împotriva încheierii de şedinţă din camera de consiliu, din data de 12 iunie. Pe cale de consecinţă, magistraţii au admis cererea lui Nicuşor Constantinescu, încuviinţându-i acestuia părăsirea teritoriului României, pentru perioada 12 - 25 iunie 2014.
 
Pe data de 23 iunie, Tribunalul Bucureşti a respins ca nefondată cererea preşedintelui Constantinescu, prin apărător, privind încuviinţarea părăsirii teritoriului României. Tot atunci, judecătorii au înlocuit măsura controlului judiciar cu cea a arestării preventive, pe o durată de 30 zile de la data punerii în executare a măsurii arestării preventive.
 
Pe data de 15 iulie, Curtea de Apel Bucureşti a admis contestaţia formulată de Nicuşor Daniel Constantinescu, anulând mandatul de arestare preventivă emis în baza încheierii pronunţate pe 23 iunie.
 
Pe data de 23 iulie, Tribunalul Constanţa a admis, pentru a doua oară, cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie privind înlocuirea măsurii controlului judiciar cu cea a arestării preventive faţă de şeful Consiliului Judeţean Constanţa. Pe cale de consecinţă, Tribunalul Bucureşti a dispus emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă privindu-l pe inculpatul Nicuşor Daniel Constantinescu. Acestuia i-a fost respinsă ca nefondată cererea privind încuviinţarea părăsirii teritoriului României pe perioada 2 iulie - 1 octombrie.
 
La 7 august, Curtea de Apel Bucureşti a respins ca nefondată contestaţia formulată de Constantinescu împotriva încheierii penale din data de 23 iulie pronunţată de Tribunalul Bucureşti Secţia I Penală, instanţă care a dispus arestarea sa.
 
De menţionat că preşedintele CJC a fost deferit justiţiei de procurorii Anticorupţie - Constanţa pe 25 aprilie. În sarcina acestuia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată.

Citeşte rechizitoriul aici
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii