Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:51 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comemorare - un motodeltaplan va lansa flori pe lac Şase luni de la moartea celor patru salvatori în lacul Siutghiol

ro

15 Jun, 2015 00:00 1637 Marime text
„Pentru că se împlinesc şase luni de când nu mai sunteţi cu noi, dar deoarece vă purtăm în suflet şi ne este foarte dor de voi, ne vom aduna iar în locul din care aţi plecat pentru totdeauna, Laura, Gabi, Petrică, Ginel!“, stă scris pe pagina de Facebook Lampioane Pentru Salvatorii Deveniţi Îngeri.
 

„Dacă i-aţi cunoscut, i-aţi apreciat, i-aţi iubit, dacă v-au fost prieteni, colegi, salvatori sau dacă pur şi simplu vreţi să aprindeţi o lumină pentru ei, noi vom fi acolo!“, se mai arată pe pagina de Facebook.
 
Evenimentul de astăzi va începe la ora 15.00, la sediul RAJA, unde se vor citi rugăciuni în locul de unde echipajul elicopterului SMURD Constanţa a plecat pentru ultima dată. Începând cu ora 16.00, pe lacul Siutghiol, vizavi de plaja Butoaie, va avea loc o slujbă de pomenire, oficiată de un sobor de preoţi. Între orele 16.45 şi 17.00, la câţiva metri de mal, din caiace se vor lansa pe apă patru cruci din flori plutitoare, având în centru o lumânare aprinsă. De asemenea, un motodeltaplan va lansa flori pe luciul apei.
 
„Ne vom reaminti ce oameni frumoşi au fost, cât ne-au încântat cu prezenţa lor, cât de bogată este Împărăţia Cerului cu patru suflete bune şi calde, care ne privesc şi ne ocrotesc!“, mai spun organizatorii, colegii celor patru salvatori SMURD care au pierit în accidentul groaznic din ziua fatidică de 15 decembrie 2014.
 
În urma prăbuşirii elicopterului SMURD în lacul Siutghiol, şi-au pierdut viaţa medicul Laura Vizireanu, asistenta Gabriela Harton, pilotul elicopterului, comandor Petre Corneliu Cătuneanu, şi copilotul aparatului de zbor, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel.
 
Pe 15 decembrie, cei patru transportaseră de la Tulcea la Spitalul Judeţean Constanţa un pacient cu embolie pulmonară, iar în momentul prăbuşirii în lacul Siutghiol, în jurul orei 16.10, elicopterul se întorcea de la Aeroportul „Mihail Kogălniceanu“, unde alimentase, şi se îndrepta spre Tuzla.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii