Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:06 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şapte ani de închisoare pentru Nicolae Mavrodin, şeful Asociaţiei Naţionale a Haiducilor şi al Fundaţiei pentru Tineret

ro

23 Jan, 2016 00:00 3122 Marime text
Ieri, Tribunalul Constanţa l-a condamnat la şapte ani de închisoare pe Nicolae Mavrodin, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Haiducilor, dar şi al Fundaţiei Naţionale pentru Tineret. El a fost găsit vinovat pentru evaziune fiscală, delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii.
 
Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Potrivit procurorilor, în calitate de preşedinte al Fundaţiei Naţionale pentru Tineret, în perioada 2007 - martie 2012, liderul Asociaţiei Naţionale a Haiducilor ar fi procedat la încheierea antecontractului de vânzare - cumpărare cu SC E. S. (Euromarketing Solutions) Ploieşti, atestând în mod nereal că fundaţia ar fi proprietara unui imobil din Bucureşti, ar fi întocmit în fals procesul-verbal din data de 9 decembrie 2009, atestând în mod nereal că ar fi fost ales în calitate de preşedinte al fundaţiei, şi ar fi solicitat notarului public legalizarea unei copii a acestui înscris, deşi cunoştea că acesta cuprinde date nereale, respectiv semnături contrafăcute.
 
Mai mult decât atât, Mavrodin ar fi refuzat, în mod nejustificat, să pună la dispoziţia comisarilor Gărzii Financiare Constanţa documentele contabile ale Fundaţiei Naţionale pentru Tineret şi s-ar fi sustras de la efectuarea verificărilor financiar-contabile prin formularea unor declaraţii inexacte cu privire la sediul social al fundaţiei. Prejudiciul cauzat firmei Euromarketing este în valoare de 275.000 de euro, mai arată procurorii.
 
Revenind la decizia de ieri a Tribunalului Constanţa, instanţa a admis, în parte, pretenţiile civile formulate de partea civilă Fundaţia Naţională pentru Tineret Bucureşti şi l-a obligat pe Mavrodin la plata sumei de 352.169,98 de lei, cu titlu de despăgubiri civile, în favoarea părţii civile.
 
Mai mult decât atât, Tribunalul a dispus şi desfiinţarea totală a înscrisului intitulat „proces-verbal nr. 0301 din data de 9.12.2009“, fiind „contrafăcut“, precum şi a înscrisurilor emise pe baza acestuia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii