Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:57 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sandu Sorin şi Şerban Ionel, reţinuţi pentru trafic de persoane şi camătă

ro

09 Feb, 2017 15:31 3077 Marime text

La data de  07.02.2017 procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Sandu Sorin şi Şerban Ionel pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi camătă.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în  perioada 2010 – 2017  inculpaţii Sandu Sorin şi Şerban Ionel  au exploatat sexual, prin determinarea la practicarea prostituţiei, mai multe persoane de sex feminin majore, în  Marea Britanie, în localitatea Birmingham, precum și în Italia, Roma.

Exploatarea sexuală s-a realizat prin acte de inducere în eroare, constrângere fizică şi/sau morală sau profitând de starea de vădită vulnerabilitate a persoanei ori prin darea de bani sau alte foloase în schimbul consimţământului persoanei care avea autoritate asupra victimei.

Totodată, s-a reţinut că inculpatul  Şerban Ionel, persoană neautorizată, a dat bani cu dobândă mai multor persoane vătămate iar ulterior, prin constrângere morală, a obligat victimele la restituirea împrumutului şi plata dobânzilor.

De asemenea, inculpatul Sandu Sorin se sustrăgea de la executarea unei pedepse de 1 an si 2 luni de închisoare, pentru infracțiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a avea permis de conducere.

Cu ocazia perchezițiilor efectuate pe raza municipiului Craiova  şi a localităţii Virvoru de Jos, a fost ridicată suma de 17.750 de euro, 4 pistoale, 47 de cartușe cu bilă de cauciuc, telefoane mobile, memory-stick-uri, dar și mai multe înscrisuri.

La data de  08.02.2017  Tribunalul Dolj a dispus  arestarea preventivă a inculpaţilor  Sandu Sorin şi Şerban Ionel pentru o perioadă de 30 de zile.

 Acţiunea a fost realizată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, precum și jandarmi.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii