Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:09 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Salariat“ al Serviciului de Informaţii, condamnat Decan al Universităţii „Ovidius“, şantajat! Dosarul, în apel

ro

04 Apr, 2016 00:00 1340 Marime text


Trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, Sorin Pelelungă, agent de penitenciar în cadrul Spitalului Penitenciarului „Poarta Albă“, a fost condamnat de Judecătoria Constanţa la doi ani şi şase luni de închisoare pentru şantaj la adresa unei persoane care exercită o funcţie publică în cadrul unei instituţii publice. Pelelungă a mai luat alte nouă luni de închisoare pentru nedepunerea muniţiei la un armurier autorizat în termen de zece zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de portarmă.
 
Instanţa a decis ca, în final, Sorin Pelelungă să primească pedeapsa cea mai grea, de doi ani şi şase luni de închisoare, pe care o sporeşte cu trei luni. Astfel, agentul de penitenciar a luat doi ani şi nouă luni de închisoare. Instanţa a dispus ca pedeapsa să fie suspendată sub supraveghere, pe un termen de supraveghere de patru ani, calculat de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă, ea fiind atacată la Curtea de Apel Constanţa. Primul termen a fost stabilit pentru data de 19 mai.
 
Sorin Pelelungă a fost acuzat de procurori că, „în perioada mai-septembrie 2015, având funcţia de agent de penitenciar în cadrul Spitalului Penitenciarului Poarta Albă, s-a prezentat sub calitatea mincinoasă de angajat al Serviciului Român de Informaţii şi l-a constrâns pe decanul unei facultăţi din cadrul Universităţii «Ovidius» Constanţa (n.r. Facultatea de Matematică) cu instrumentarea unor dosare aflate în lucru la serviciul de informaţii menţionat şi care îl priveau, cu scopul de a obţine în mod injust soluţionarea favorabilă a unor cereri în legătură cu situaţia universitară a fiului său sau a altor persoane“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii