Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a întâmplat în Constanţa, în 2012 Un an de la tragedia care a şocat România şi Turcia

ro

29 May, 2013 00:00 2178 Marime text
Azi se împlineşte un an de la arestarea lui Gilberto Ghiunal Şaban şi a lui George Davidescu, cei doi fiind condamnaţi la detenţie pe viaţă pentru că ar fi ucis-o pe Lara Şaban, de 27 de ani, sora primului menţionat. Tot azi se împlineşte un an de când poliţiştii au găsit trupul frumoasei turcoaice într-o lizieră situată între localităţile Lumina şi Năvodari. Potrivit unor surse, Lara Şaban ar fi avut o relaţie de lungă durată cu Hüseyin Avni Sipahi, acesta fiind primarul unui district din Istambul. Cu toate acestea, tatăl fiicei minore a Larei Şaban este în acte Eray Ekrem Arda, nepotul şi colegul de partid al lui Hüseyin Avni Sipahi. Atunci când venea în România, Lara Şaban avea la ea, în permanenţă, spun procurorii, mari sume de bani. Turcoaica lucra la o televiziune în Turcia. Vestea că Lara Şaban, presupusa iubită a politicianului Hüseyin Avni Sipahi, a fost ucisă a venit ca un trăsnet atât pentru apropiaţii tinerei din România, cât şi pentru cei din Turcia.  

În dimineaţa zilei de 29 mai 2012, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a lui Gilberto Ghiunal Şaban, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat şi deosebit de grav, precum şi a lui Davidescu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor deosebit de grav.

„Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 03.05.2012, în jurul orei 17.30, inculpaţii au ucis-o pe victima S. L. (sora unuia dintre inculpaţi) cu scopul de o deposeda de o sumă mare de bani (aproximativ 80.000 euro), aflată în posesia ei, după care au ascuns cadavrul victimei”, mai informau oficialii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa în urmă cu fix un an. De asemenea, în dimineaţa zilei de 29 mai 2012, poliţiştii au găsit trupul Larei Şaban într-o lizieră situată între localităţile Lumina şi Năvodari. După cum arătam şi în ediţiile trecute, în faţa organelor de anchetă, suspecţii de crimă au spus că ar fi fost ameninţaţi de doi turci să cureţe apartamentul. După plecarea necunoscuţilor, Ghiunal Gilberto Şaban s-ar fi deplasat, alături de Davidescu, către un amic de la care au împrumutat un automobil. După achiziţionarea pungilor pentru ambalarea cadavrului şi a produselor de curăţat, Şaban şi Davidescu ar fi transportat trupul fetei aproape de Năvodari, cu ajutorul autoturismului împrumutat. Acolo şi-ar fi făcut apariţia alte trei persoane, cu o dubă neagră, care le-ar fi pus în vedere inculpaţilor să nu sufle o vorbă despre cele întâmplate, altfel familiile lor vor avea de suferit. După mai multe săptămâni, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au găsit poşeta Larei, dar şi mocheta lipsă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii