Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:33 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a declanșat procedura de expropriere pentru Infrastructura Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu-Partea II

ro

24 Apr, 2021 05:49 3830 Marime text
  • Ieri a fost publicată în Monitorul Oficial 430 din 23 aprilie Hotărârea pentru modificarea și completarea anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 23/2020 privind declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național ,,Infrastructura Bazei 57 Aeriană din cazarma 888 Mihail Kogălniceanu”.
Totodată, prin același act normativ s-a și suplimentat suma aferentă despăgubirilor, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 23/2020.
 
În textul hotărârii de Guvern se arată că „exproprierea pentru cauză de utilitate publică este necesară realizării unor obiective de interes național, județean și local”.

Pentru această nouă completare de act normativ privind unele exproprieri se aprobă suplimentarea sumei prevăzute ca despăgubire pentru imobilele proprietate privată situate pe coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național ,,Infrastructura Bazei 57 Aeriană din cazarma 888 Mihail Kogălniceanu”, cu suma totală de 1.319.769,86 lei.

Actul normativ este semnat de primul ministru Florin-Vasile Cîțu și contrasemnat de  ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă și ministrul finanțelor, Alexandru Nazare
 
Lista din anexă cuprinde imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național „Infrastructura Bazei 57 Aeriană din cazarma 888 Mihail Kogălniceanu”, pe raza administrativă a comunei Mihail Kogălniceanu și a comunei Lumina, județul Constanța, proprietarii sau deținătorii acestora, precum și sumele individuale aferente despăgubirilor.

Facem precizarea că partea Ia exproprierilor a avut loc după ce în Monitorul Oficial al României, Partea I nr. 39, din data de 21 ianuarie 2020, a fost publicată Hotărârea privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional „Infrastructura Bazei 57 Aeriană din cazarma 888 Mihail Kogălniceanu”.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Arhivă ZUA de Constanta+Tabele Monitorul oficial



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii