Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:29 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Risca 20 de ani pentru un "rol" de milioane de euro

ro

26 Jul, 2008 00:00 946 Marime text

O casnica de 49 de ani, din Medgidia, a fost la un pas sa devina mai bogata cu peste 1.200.000 de euro, sfidand legea, printr-o "reprezentatie artistica" ce ar fi valorat milioane.

Procurorii DNA Constanta au dispus trimiterea Garofitei Cojocaru in judecata, pentru comiterea infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave si fals privind identitatea. Concret, anchetatorii au stabilit ca femeia si-a asumat identitatea Elisabetei Ionescu si, cu noile date de stare civila, a retras in repetate randuri diferite sume de bani din conturile acesteia. Potrivit procurorului sef al DNA Constanta, Ioana Tene, pe 5 iunie, Garofita Cojocaru - alias Elisabeta Ionescu - s-a prezentat la doua sucursale ale Romanian International Bank, din Bucuresti, de unde a retras cate 3.500, respectiv 4.000 de euro din cont. A doua zi, Cojocaru, sub aceeasi identitate falsa, ar mai fi retras inca 4.500 de euro, de la o alta sucursala din Bucuresti a bancii. In tot acest timp, titulara de drept a contului se afla in strainatate. Surpriza, insa, a venit pe 10 iunie, cand falsa Elisabeta Ionescu s-a prezentat la o sucursala din Constanta, a bancii respective, si a cerut retragerea unei sume de 1.250.000 de euro. Dupa cum era de asteptat, suma solicitata le-a atras atentia functionarilor bancari.

Venise cu lectia invatata

Problema, insa, era ca Garofita Cojocaru se prezentase cu o carte de identitate pe care erau trecute datele de stare civila ale titularei contului, insa fotografia era a dublurii sale. Mai mult, falsa titulara stia pe dinafara numarul de cont. Pentru a motiva nevoia de a ridica o suma atat de mare, Cojocaru a invocat faptul ca vrea sa cumpere un imobil in Constanta, al carui vanzator vrea banii gheata. Nefiind, insa, convinsi de aceasta poveste, functionarii bancari au alertat politia. Oamenii legii au surprins-o pe falsa titulara in momentul in care semnase, deja, chitanta de primire a banilor. Din cercetari, a reiesit faptul ca Garofita Cojocaru a fost racolata de un anume Mihai Adrian Trutescu, de 29 de ani, din Constanta. La randul sau, Trutescu ar fi facut parte dintr-o grupare care i-ar fi promis Garofitei 50.000 de euro, in schimbul "reprezentatiei artistice" care ar fi valorat, in fapt, milioane. Pentru a-i face munca mai usoara, membrii gruparii i-au pus la dispozitie Garofitei, datele personale ale Elisabetei Ionescu, inclusiv perioada in care aceasta a fost plecata in strainatate. Acestia i-au asigurat femeii si transportul pana la Bucuresti si inapoi. Aflata in fata oamenilor legii pentru a le da explicatii, Garofita a sustinut pana in ultimul moment ca ea este adevarata Ionescu. Intr-un final, procurorii i-au descoperit in portofel bonuri de masa, emise pe numele ei de familie real. In prezent, dosarul a fost inaintat Tribunalului Constanta. Pentru "reprezentatia" ei, femeia risca acum o pedeapsa cuprinsa intre 10 si 20 de ani.

Scris de: {autor}Cecilia ZAREA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii