Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:01 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Revelion însângerat Cum se amână cu anii dosarul unui accident rutier mortal

ro

11 Jan, 2012 00:00 1360 Marime text
Comisia de specialitate ar putea stabili că alcoolemia lui Cristian Sidorenco, la momentul producerii accidentului, a fost mai mică decât cea indicată de aparatul Drager, respectiv 0,84 alcool mg/l alcool pur în aerul expirat

În ciuda faptului că a fost deschis în primele minute ale anului 2010, dosarul accidentului rutier în urma căruia o persoană a decedat, iar alte două au fost rănite de un tânăr care ar fi fost băut se află, în continuare, în atenţia Serviciului Rutier Constanţa. Potrivit oamenilor legii, îngreunarea cercetărilor ar fi cauzată de cererea reprezentanţilor conducătorului auto, care au solicitat Institutului Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici" calcularea retroactivă a alcoolemiei.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Rutier Constanţa, în noaptea de 31 decembrie 2009/1 ianuarie 2010, Cristian Sidorenco a condus un automobil marca Mazda, model Seria trei, pe raza localităţii Eforie. Ajuns în zona unităţii hoteliere „Diana", Sidorenco a lovit trei persoane, care se aflau pe carosabil, unde sărbătoreau trecerea în noul an. În urma impactului, răniţii au fost transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, iar la faţa locului Cristian Sidorenco a fost testat cu aparatul Drager, rezultatul fiind de 0,84 alcool mg/l alcool pur în aerul expirat. Din nefericire, în ciuda eforturilor depuse de medici, Andreea Coman, în vârstă de 22 de ani, şi-a pierdut viaţa. Lucrătorii Serviciului Rutier Constanţa spun că şoferul este urmărit penal şi că s-a efectuat expertiza tehnică. Din câte se pare, îngreunarea cercetărilor ar fi cauzată de cererea reprezentanţilor conducătorului auto, care au solicitat Institutului Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici" calcularea retroactivă a alcoolemiei. Momentan, nu se cunoaşte când va intra în posesia oamenilor legii acest document, însă trebuie specificat că rezultate medicilor legişti ar putea fi favorabile tânărului şofer. Mai exact, comisia de specialitate ar putea stabili că alcoolemia lui Cristian Sidorenco, la momentul producerii accidentului, a fost mai mică decât cea indicată de aparatul Drager, respectiv 0,84 alcool mg/l alcool pur în aerul expirat. Un alt aspect care nu trebuie omis este acela că aceeaşi comisie ar putea hotărî că şoferul avea o alcoolemie mai mare decât cea mai sus precizată. În cazul în care va fi găsit vinovat, tânărul şofer poate primi o pedeapsă cuprinsă între doi şi şapte ani de puşcărie şi i se va anula şi permisul de conducere.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii