Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:09 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Renunt la varf Au mai ramas patru pentru sefia Parchetului Curtii de Apel

ro

15 Jun, 2010 03:55 2824 Marime text
cap_3.jpgPrim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea nu s-a prezentat la examenul psihologic

Schimbări de macaz la concursul pentru postul de procuror general al Constanţei, organizat de Institutul Naţional al Magistraturii. Prim-procurorul Parchetului Tribunalului Tulcea, Iuliana-Magdalena Olteanu, s-a retras din cursă, astfel că în competiţie au rămas, la acest moment, doar procurorii constănţeni. Contactat telefonic, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea a confirmat faptul că nu s-a mai prezentat la una dintre probe.

Respingeri de candidaturi, contestaţii, contestaţii la contestaţii şi retrageri din cursă. Toate se întâmplă la Constanţa, între magistraţi, în cadrul concursului pentru promovarea pe funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Nici bine n-a început seria examinărilor pentru promovarea în vârful ierarhiei constănţene pentru procurori, că lupta se anunţă a fi una deosebit de interesantă. După ce, iniţial, candidatura actualului procuror general delegat al Constanţei, Adina Florea, a fost respinsă pe motiv că aceasta nu ar îndeplini criteriile privind gradul profesional, a venit rândul unui alt procuror să renunţe la concurs. Magistratul Iuliana-Magdalena Olteanu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, s-a decis să se retragă din cursă. Admisă pe listele privind candidatura, prim-procurorul tulcean s-a decis să nu mai participe la probele de concurs, astfel că nu s-a prezentat la examenul psihologic, susţinut la sfârşitul lunii mai. Contactată telefonic, Iuliana-Magdalena Olteanu a confirmat faptul că s-a retras din cursă.

concurs_-_procurori.jpgProiectele - joi, de la 9.00

Astfel, doar patru procurori, toţi din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, au rămas neclintiţi în dorinţa lor de a urca în vârful ierarhiei magistraţilor constănţeni: actualul procuror general delegat, Adina Florea, adjuncţii acesteia, Gigel Marian Alexandru şi Ioana Ursache, precum şi procurorul Camelia Elena Grecu. După testarea psihologică, de la sfârşitul lunii trecute, în urma căreia toţi candidaţii au primit rezultate favorabile, cei patru magistraţi care se luptă pentru postul de procuror general al Constanţei vor susţine „proiectul referitor la exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de conducere". Potrivit Institutului Naţional al Magistraturii, susţinerea proiectului va avea loc la sediul INM. Procurorii constănţeni vor fi evaluaţi joi, pe 17 iunie, începând cu ora 9.00, în ordinea stabilită de INM, primul care-şi va susţine proiectul fiind Gigel Marian Alexandru, urmat de Adina Florea, Camelia Elena Grecu şi Ioana Ursache. „Menţionăm că pentru susţinerea proiectului este alocat un timp de aproximativ 30 de minute fiecărui candidat (aproximativ 15 minute timp de expunere a proiectului şi aproximativ 15 minute timp pentru întrebări şi răspunsuri)", au precizat reprezentanţii INM. De asemenea, tot joi, de la ora 9.00, îşi vor prezenta proiectele şi magistraţii Valentina Boboc şi Zarafina Puiu, ele luptându-se pentru postul de prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Pe de altă parte, ţinând cont de faptul că se anunţă a fi o luptă grea, rămâne de văzut câţi dintre candidaţi vor rămâne pe poziţii până la sfârşit şi câţi vor alege să se retragă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii