Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Relaţii intime între fraţi şi bebeluşi făcuţi din interese financiare Calvarul unei mame acuzate că şi-ar fi răpit propriul copil

ro

10 Aug, 2016 00:00 5770 Marime text


Se spune că dragostea este oarbă, însă fiecare dintre noi ar trebui să încercăm să deschidem un pic mai bine ochii atunci când vine vorba să ne întemeiem o familie cu cel sau cea de care ne-am îndrăgostit. În caz contrar, visul frumos riscă să se transforme pe dată într-un coşmar.
 
Aşa a păţit o tânără de la noi, care s-a îndrăgostit fulgerător de un bărbat ce pare să-i fi promis marea cu sarea, a dus-o peste graniţe, au făcut un copil împreună, însă, odată cu sarcina, au apărut şi comportamentul agresiv al bărbatului, rele tratamente, bebeluşul fiind ţinut pentru venitul pe care îl asigura de la statul străin. Mai mult, când fata a vrut să îşi ia copilul şi să plece, a reuşit să ajungă înapoi în ţară, dar a fost dată în judecată de tatăl nou-născutului, fiind acuzată de răpire internaţională de copii. Ca într-o telenovelă proastă, la finalul procesului, judecătorii de aici au returnat bebeluşul tatălui.
 
Povestea tristă a tinerei mame a început în 2001, când l-a cunoscut pe cel de care ulterior s-a îndrăgostit, un român stabilit în Belgia. În urma unei relaţii întreţinute mai mult pe internet şi la telefon, la finalul aceluiaşi an, fata a decis să urmeze glasul inimii, dar şi îndemnurile prietenului său şi să plece la el, în Belgia, unde acesta îi promisese că vor întemeia o familie şi că o va ajuta să îşi găsească de muncă, în ideea de a se stabili acolo împreună şi de a-şi face o viaţă şi un viitor comun.

O cumnată geloasă şi teste ADN

Toate bune şi frumoase, numai că, odată ajunsă în Belgia, tânăra a constatat că alesul inimii sale locuia cu sora lui şi fetiţa celei din urmă, în vârstă de opt ani. Potrivit propriilor declaraţii date în faţa instanţei, de la bun început, cea care ar fi trebuit să îi devină cumnată ar fi primit-o cu răceală, nefiind deloc încântată de sosirea ei acolo. Ulterior, la domiciliul lor a sosit şi soţul acesteia, tatăl fetiţei de opt ani. Ce i-a atras atenţia tinerei îndrăgostite a fost faptul că, la un moment dat, viitoarea sa cumnată s-a certat cu soţul ei, acesta din urmă reproşându-i că ar întreţine relaţii intime cu propriul frate, motiv pentru care a şi solicitat efectuarea unui test ADN, pentru stabilirea paternităţii celei mici, idee respinsă cu vehemenţă atât de mama fetiţei, cât şi de unchiul ei, adică tocmai bărbatul care îi promisese tinerei noastre marea cu sarea în Belgia. În urma discuţiilor în contradictoriu, tatăl fetiei de opt ani a plecat, avertizând-o pe nou-sosita în Belgia cu privire la relaţiile nefireşti dintre cei doi fraţi. Fireşte, fata nu a ţinut cont şi nici nu a putut crede vreun cuvânt din toate avertismentele primite.

Comportament schimbat radical

Între timp, fata a rămas însărcinată, dar de oficializarea relaţiei încă nu se spunea niciun cuvânt. În plus, situaţia ei acolo s-a înrăutăţit palpabil odată cu sarcina, potrivit propriilor declaraţii de la instanţă, cumnata ei adesea reproşându-i şederea acolo, pe banii ei. „În timpul sarcinii, atât relaţia cu reclamantul, cât şi cu sora acestuia s-a deteriorat foarte grav“, se arată în documentele depuse la instanţă. „Spre exemplu, înainte cu două - trei luni de naştere, (…) (n.r. sora reclamantului) a început să aibă un comportament foarte urât faţă de pârâtă, a început să o jignească, spunându-i că este o leneşă, că nu face nimic, că nu are serviciu, că este o proastă“, potrivit instanţei. Cu toate acestea, bărbatul nu reacţiona în niciun fel şi nu îi lua apărarea celei care urma să îi dăruiască un copil, în faţa acuzelor şi cuvintelor grele rostite la adresa acesteia de către sora lui. Mai mult, spune femeia, şi acesta şi-ar fi schimbat total comportamentul, ţinându-i isonul surorii sale.
 
Comportamentele răutăcioase au continuat şi după naşterea bebeluşului, adesea presupusa cumnată spunându-i tinerei că poate să plece oricând dacă nu îi convine situaţia, copilul urmând însă să rămână la ei. Iar asta în contextul în care, la naşterea celui mic, bărbatul a încasat o primă de 1.250 de euro de la statul belgian. De fiecare dată când tânăra îi spunea cumnatei sale că nu ea o întreţine, ci soţul ei, aceasta din urmă nu pierdea ocazia să îi aducă aminte că nu are niciun soţ.

Semne că fraţii aveau relaţii nefireşti

Ulterior, fata a început să descopere semne care ar fi întărit ipoteza unor relaţii intime nefireşti între cei doi fraţi. „La o lună sau două după naştere, în timp ce pregătea rufele pentru spălat, pârâta a sesizat că lenjeria intimă a reclamantului era pătată de sânge, în acea perioadă sora lui fiind în perioada de menstruaţie, fapt ce i-a format pârâtei convingerea că aceştia au relaţii intime. Acest lucru s-a repetat la o lună şi, în ambele dăţi, întrebându-l de unde sunt petele pe lenjeria intimă, el a devenit foarte violent, inclusiv fizic, a început să ţipe“, se arată în documentele de la instanţă.
 
Mai mult decât atât, se pare că sora adopta poziţii indecente şi nu purta lenjerie intimă de faţă cu fratele său. În tot acest timp, cei doi aveau un comportament total nefiresc faţă de mama bebeluşului. Situaţia a culminat cu faptul că bărbatul i-a zis fetei că o vor aduce în Belgia şi pe mama sa, împreună cu o mătuşă bolnavă, urmând ca acestea să locuiască alături de ei, pentru a primi scutiri de impozite de la statul belgian, moment în care fata ar fi urmat, potrivit susţinerilor de la instanţă, să fie dată afară din casă, dar fără bebeluş, pentru a se putea obţine în continuare avantajele financiare pe care le aducea cel mic.

A fugit cu copilul înapoi în ţară

În acest condiţii, fata nu a mai stat mult pe gânduri, şi-a luat copilul şi a venit în ţară. Cu toate acestea, tatăl copilului a luat legătura cu autorităţile din ţară, acuzând-o pe concubina sa că ar fi răpit copilaşul. În mod absurd, potrivit convenţiilor internaţionale, statul român a decis în favoarea bărbatului.
 
„Admite cererea. Dispune înapoierea copilului la reşedinţa obişnuită din Belgia. Fixează termen pentru executarea obligaţiei de înapoiere a copilului 30 de zile de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, sub sancţiunea unei amenzi civile în cuantum de 2.500 de lei în favoarea Statului Român“, se arată în decizia instanţei. Apelul declarat de tânără a fost, de asemenea, respins, iar fata a trebuit să înapoieze copilul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii