Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:51 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reclamat de Nicuşor Constantinescu Procurorul Andrei Bodean, anchetat de Parchetul General al României (rechizitorii+video)

ro

25 Jul, 2014 00:00 5188 Marime text
Procurorul Andrei Bodean, din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, a fost cercetat de Parchetul General al României. Şi asta după ce preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, i-a făcut o plângere procurorului pentru abuz în serviciu. Recent, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a decis că Andrei Bodean nu se face vinovat de acuzele aduse de şeful CJC. Procurorul de la Anticorupţie Constanţa a fost reclamat la finele acţiunii din ianuarie, din parcarea Consiliului Judeţean Constanţa, când procurorii au încercat să-l bage într-o maşină pe şeful CJC, pentru a-l duce la sediul DNA. În aceeaşi zi, procurorii DNA Constanţa au anunţat începerea urmăririi penală faţă de Constantinescu, în sarcina căruia s-au reţinut şase infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul avantaje patrimoniale sau nepatrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave. Pe data de 25 aprilie, DNA Constanţa a dispus trimiterea în judecată a lui Nicuşor Constantinescu, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată.

Citeşte rechizitoriul aici.

De asemenea, pe data de 27 mai, şeful CJC a fost trimis în judecată, sub control judiciar, şi de procurorii DNA de la Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie, alături de Adrian George Gâmbuţeanu, directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa.

Citeşte rechizitoriul aici.

Cele două dosare au fost trimise spre soluţionare Tribunalului Bucureşti.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii