Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reabilitarea, gata în câteva zile Iată când vom circula fără restricții pe podul de la Agigea

ro

10 Jun, 2014 00:00 2853 Marime text
Calendarul lucrărilor de reabilitare a podului de la Agigea (amplasat peste Canalul Dunăre - Marea Neagră, pe DN 39, la kilometrul 8 + 988 de metri) se apropie de final, potrivit reprezentanților Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România.

Astfel, conform datelor oficiale, obiectivul a intrat în proces de reabilitare la data de 1 octombrie 2013, acesta fiind programat să se încheie pe data de 28 iunie 2014. În acest context, de la finele lunii, dacă totul merge conform planului, podul va fi deschis complet tuturor participanților la trafic. Potrivit Institutului de Proiectări Transporturi Auto, Navale şi Aeriene (IPTANA), podul de la Agigea este primul pod hobanat (sistem constructiv care permite traversarea unui obstacol având suprastructura compusă dintr-o grindă continuă pe reazeme elastice, ancorate de unul sau mai mulţi piloni prin intermediul unor cabluri de oţel, dispuse liniar), realizat pe un drum naţional din România.

În cazul nostru, podul are lungimea totală de 290 de metri, structura hobanată având 246,65 de metri lungime. Deschiderea peste canalul navigabil este de 162,5 metri. Aceasta a fost, până în anul 2002, cea mai mare deschidere de pod rutier realizată în România. Amintim că, la data de 15 octombrie 2010, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a semnat contractul de reabilitare a podului de la Agigea, în valoare de circa 4 milioane de euro, câștigătorul licitației internaționale fiind Bilfinger Berger Baugesellschaft m.b.H. Austria.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii