Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raed Arafat „Exerciţiul pentru intervenţia în caz de cutremur a ajutat la operaţiunea de pe A2“

ro

05 Nov, 2016 15:34 1537 Marime text
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) din cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, a declarat, că exerciţiul pentru intervenţia în caz de cutremur a ajutat la acţiunea de salvare de astăzi de pe Autostrada Soarelui.

„Exerciţiul desfăşurat de echipele Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă la începutul săptămânii, când s-a simulat intervenţia în caz de cutremur, a ajutat foarte mult la acţiunea de salvare de azi, de pe A2. Este acelaşi concept, au intervenit echipaje din mai multe judeţe, Constanţa, Călăraşi, Ialomiţa, Bucureşti şi Ilfov. Întotdeauna un exerciţiu ajută forţele de intervenţie să acţioneze mai bine, mai repede, mai coordonat. Din punctul meu de vedere mişcarea a fost ok, oamenii s-au deplasat în limita normală, colaborarea a fost foarte bună, s-a lucrat integrat, s-a lucrat bine între toate resursele de intervenţie, medici, spitale, poliţie, SMURD. A fost accidentul cu ucrainenii, care a necesitat o intervenţie similară. Puteam concentra trei elicoptere, Galaţi, Constanţa şi Bucureşti, din păcate vremea nu ne-a permis. Cu toate acestea, din punctul meu de vedere a fost o intervenţie reuşită", a declarat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) din cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, citat de Mediafax.

Trei persoane şi-au pierdut viaţa în urma accidentului în lanţ produs pe A2.

Reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii au declarat, pentru Mediafax, că 13 răniţi în carambolul produs pe Autostrada Soarelui au fost transportaţi, până la momentul transmiterii ştirii, la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală, nouă victime au ajuns la Spitalul Floreasca, iar alte cinci primesc îngrijiri la Spitalul Pantelimon. Alte cinci victime au fost transportate la Spitalul Universitar, patru răniţi au ajuns la Spitalul Elias, trei la Spitalul Sfântul Ioan şi alţi doi la Spitalul Grigore Alexandrescu.

niţial, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Călăraşi, Ovidiu Tătăranu, se înregistrau în total, 60 de victime în urma accidentului în lanţ de pe Autostrada Soarelui, dintre care trei persoane au decedat, 41 au fost rănite, iar 16 nu au avut nicio leziune şi au refuzat transportul la spital.
 
În primă fază, 15 răniţi au fost transportaţi la spitalul din Lehliu, o parte dintre aceştia fiind însă redirecţionaţi către unităţi medicale din Capitală. Nouă persoane erau încarcerate în momentul în care salvatorii au ajuns la locul accidentului, potrivit ISU Călăraşi.
 
Traficul pe Autostrada Soarelui, pe sensul către Constanţa, este, la ora transmiterii ştirii, în continuare blocat.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii