Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:39 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Mazăre - „Cum ar fi mai bine? Să rămân sau să plec?” (document)

ro

26 Nov, 2014 00:00 2784 Marime text
Radu Ştefan Mazăre, primarul municipiului Constanţa, a mers, ieri, pentru a 33-a oară, la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, pentru a da cu subsemnatul. Aşa cum menţionam şi în ediţiile trecute, edilul este cercetat sub control judiciar, pentru luare de mită şi fals în declaraţii, de Dana Ana, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în dosarul Campusului Social „Henri Coandă”. În această cauză, afaceristul israelian Avraham Morgenstern este suspectat de dare de mită, iar Alexandru Mazăre, senator al României, fratele lui Radu Mazăre, pentru complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii.
 
În faţa Poliţiei, Radu Mazăre a declarat că anul acesta luminiţele de Crăciun vor fi montate aproape de jumătatea lunii decembrie, deoarece procedura de achiziţie nu a fost finalizată. Motivul? Angajaţilor din Primăriei le este frică de procurori, cel puţin aşa susţine primarul. „Pentru orice achiziţie le este frică să semneze şi orice hârtie întârzie foarte mult în orice compartiment al Primăriei. Şi pentru mine este dificil să-i chem şi să-i cert: «De ce nu au semnat?». În eventualitatea unui control DNA, angajaţii pot spune: «M-a chemat primarul şi m-a pus să semnez». Se lucrează foarte greu”, a mai spus Mazăre.

„O să ne căsătorim, până la urmă”

Întrebat de relaţia sa cu DNA, edilul a spus: „Este o prietenie de 10 ani. O să ne căsătorim, până la urmă”. Mai mult decât atât, în contextul alegerilor prezidenţiale, Radu Mazăre a spus că nu a primit niciun semnal de la centru cu privire la o posibilă sancţionare pentru rezultatul obţinut de Victor Ponta. „Nu mi s-a sugerat nimic. Cum ar fi mai bine? Să rămân sau să plec?”, a conchis Mazăre, întrebându-i pe jurnalişti. În acest context, Mazăre anunţa înainte de alegeri că dacă nu iese câştigător Victor Ponta, el nu mai stă. „Dacă nu iese Ponta, vom trăi în aceeaşi ţară şi cu acelaşi mod de a pune problema, cu aceeaşi teamă în suflet. Eu am declarat-o public şi spun şi acum: dacă nu iese şi nu se schimbă modul de a vedea lucrurile, sănătate! Nu mai stau. Nu mai stau pentru că nu mai am satisfacţii. Nu mai stau pentru că nu mai văd de ce trebuie să stau patru zile pe săptămână cu avocaţii. Şedinţă în fiecare dimineaţă. Am şedinţă dimineaţa cu avocaţii, şedinţă la prânz cu avocaţii”, a declarat Radu Mazăre înainte de alegeri.
 
În altă ordine de idei, menţionăm că Avraham Morgenstern este cercetat, într-o altă cauză, şi pentru două infracţiuni de evaziune fiscală, într-un dosar cu prejudiciu de peste 10 milioane de euro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii