Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vineri, înapoi la Primăria Constanţa? Radu Mazăre află mâine dacă va fi pus în libertate (referat DNA)

ro

06 May, 2015 00:00 1825 Marime text
Radu Mazăre, primarul suspendat al municipiului Constanţa, va încerca, mâine, să anuleze decizia Ioanei Bogdan, din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
 
Judecătoarea a admis, zilele trecute, solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de prelungire a măsurii arestării preventive în dosarul în care Mazăre este cercetat alături de omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky. Dacă acţiunea lui Mazăre va fi acceptată, primarul suspendat la municipiului Constanţa s-ar putea întoarce acasă mâine seară.
 
În cauză, Mazăre este bănuit de luare de mită (trei infracţiuni), de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dar şi de conflict de interese (două infracţiuni). Pe Strutinsky, procurorii DNA îl suspectează de trei infracţiuni de complicitate la luare de mită.
 
De menţionat că decizia de suspendare a lui Mazăre din funcţia de primar al municipiului Constanţa expiră odată cu încetarea măsurii arestării preventive. În acest context, ipotetic vorbind, dacă, joi, Mazăre va fi pus în libertate, sub control judiciar, vineri, el şi-ar putea relua activitatea la Primăria Constanţa.
 
Referatul DNA privind propunerea de arestare a lui Radu Ştefan Mazăre şi a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii